Sailor Moon: Vad händer sedan?

"Det var inte så här det skulle bli..."
     Sailor Moon (episod 45)Av seriens 200 avsnitt har bara 88 dubbats till svenska, så stora delar av historien kommer att gå de svenska tittarna förbi. Om man bara har dem att gå efter missar man ganska många aspekter av sagan om Sailor Moon.
     Det här är en översikt av hur serien fortskrider längre fram. Av hanterlighetsskäl har den delats upp i separata dokument för varje år av serien. Jag summerar bara i stora drag, men den som inte vill ha alltihop avslöjat i förväg bör inte läsa vidare utan återvända till huvudsidan.

Notera: Jag har försökt översätta japanska namn och termer ordagrant (med hjälp av andra källor), men vissa har lämnats oförändrade när jag inte har hittat något användbart svenskt ord. Det gäller även sådana som i originalet är på engelska.Sailor Moon R -
långfilmen:
Den första långfilmen; om Mamorus förflutna, den sökande Fiore och Xenians grymma bedrägeri.
 
Sailor Moon S: Seriens tredje år; om Tystnadens ankomst, sökandet efter Talismanerna och kampen mot Death Busters.
Långfilmen: Den andra långfilmen, om Lunas tragiska kärlek, myten om Kaguya och Snöprinsessans återkomst.
 
Sailor Moon SuperS: Seriens fjärde år; om drömmen om Elysion, Pegasus och kampen mot den Döda Månens cirkus.
Långfilmen: Den tredje långfilmen; om Peruru, drömälvorna och drottning Vadiane, Drömmarnas Svarta Hål.
 
Sailor Stars: Seriens femte år; om Nehellenias återkomst, om Sailor Galaxia och legenden om Sailorkrigen.
Den här sidan blev bara påbörjad, trots regelbundna påstötningar - under ganska lång tid var "När är Stars-sidan färdig?" den vanligaste frågan i min mail.
Jag har inkluderat min arbetsfil här, bara för att visa hur lite som faktiskt blev gjort... Främst för att man vid det laget började kunna tanka ner hela serier från nätet, så ju längre tiden gick desto mer onödig kändes sidan.Förvandlingar och attacker:   Kompletterande sammanställning över sånt där som tjejerna brukar hojta.
Den här gjordes aldrig färdig heller, av samma anledning.


Tillbaka till huvudsidan