Sailor Moon-forumet
https://sailormoon.se/forum/

Regler och riktlinjer för SailorMoon.se
https://sailormoon.se/forum/viewtopic.php?f=2&t=3
Sida 1 av 1

Författare:  Mikel [ sön 10 dec 2017, 19:10 ]
Inläggsrubrik:  Regler och riktlinjer för SailorMoon.se

Generella riktlinjer och forumetik för SailorMoon.se

Forumet har just nu inga skarpa regler som gäller svart på vitt, utan det här är snarare riktlinjer som jag vill att du efter bästa förmåga följer. Vi är en liten skara människor här men trots det kan det vara lätt hänt att det uppstår konflikter eller missförstånd av olika slag. Därför känner jag att det behövs något form av regelverk även här. Det ska också vara klart för nya medlemmar att man inte kan bete sig hursomhelst. Det här inlägget kommer förmodligen att ändras lite allteftersom.

Det är på snudden till omöjligt att skapa ett regelverk som ska funka i alla lägen. Inget fall kommer vara det andra likt och jag kommer anpassa mitt omdöme därefter. Men generellt kan jag säga det att om du aktivt går mot alla dessa punkterna så kommer du också att straffas i månens namn!

Uppför dig på ett ordentligt sätt
Försök alltid att hålla en trevlig ton gentemot den du skriver med och visa respekt för andras åsikter, även om du råkar ha en helt annan.

Tänk på vad du skriver!
Jag vill inte se att någon regelbundet väller ur sig könsord eller trycker ner andra medlemmar. Då är det att bryta mot forumets riktlinjer och du kommer förmodligen få en varning för ditt beteende.

Avatar och användarnamn
Det är inget som helst krav på att ha en avatar (visningsbild) men du får alltså inte ha en exakt kopia av någon annans avatar. Jag förbehåller mig rätten att ta bort bilden om du inte gör det själv. Avataren och användarnamnet är saker som du väljer på egen hand men det betyder inte att de får vara av stötande natur.

Dubbla konton
Det är inte tillåtet att som en person ha två eller flera konton här. Blir du påkommen med att ha flera konton så försvinner de illa kvickt!

Coss-postande och spam
Cross-postande (att göra samma inlägg i flera olika trådar) och spammande är inte tillåtet. Vill du tillägga något direkt efter ditt inlägg så redigera det inlägget istället.

Off-topic
Försök att undvika för mycket OT, läs ämnesraden på tråden. Jag eller en framtida moderator förbehåller sig rätten att städa upp i tråden om saker och ting spårar ut i allt för hög grad.

Citerande
Citera med måtta! Citera inte 30 rader text bara för att skriva ”Haha! Samma här!” efteråt, utan försök då att klippa lite i citatet. Försök att inte citera bilder eller videor utan ta då bort taggarna. Citera inte det senaste inlägget såvida det inte är något väldigt specifikt där som du vill hänvisa till.

Politik, religion och porr
Diskussioner om politik, religion eller hentai (dvs porr) är inte tillåtet här. Det finns massor av andra ställen att vända sig till för detta.

Slutligen, kom ihåg att du är fullständigt ansvarig för det du skriver här!

Synpunkter på modereringen och riktlinjerna tas i den här tråden.

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC+01:00 Europe/Stockholm
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/