Sailor Stars  (ep. 167-200)

"As if following the moon itself, we have come full cycle. Some things are the same. Some things are different. But either way, the story has been told. When all is said and done, it was one hell of a ride."
     Jet Wolf, a.f.s-m, om seriens fem årObs att den här sidan bara är ett påbörjat utkast. Den skulle ha varit mycket längre i färdigt skick.

Den sista av de fem serierna markerar en återkomst till en lite mörkare stämning. Liksom Sailor Moon R är den också uppdelad i två separata historier.Den ganska korta ’Nehellenia-serien’ utgörs av episoderna 167-172. Trots att den ingår i Sailor Stars är det egentligen en slags epilog till Sailor Moon SuperS. Den har också seriens största sammanhängande handling - en enda historia som spänner över sex avsnitt.

Det är vår. Ett litet barn sitter och vilar i solen. Hon ser en vision av prinsessan Serenity som förvandlas till Sailor Moon i ännu en ny form, och lilla Hotaru Tomoe fnissar förtjust. Hennes far plockar upp henne, när en lång kvinna kommer dit. Setsuna Meiou ser på Hotaru och säger att tiden är kommen för dem att återförenas.
     I Juubangai har flickorna samlats i sina nya skoluniformer; de är nu 16 år och om några dagar ska de börja gymnasiet. Rei går fortfarande på privatskola, men Minako kommer att hamna i samma skola som de andra tre. ***  Det är dags för Chibi-Usa och Diana att återvända till Kristall-Tokyo. ***


Den här delen av serien är inte baserad på någon historia från originalmangan.'Galaxia-serien' omfattar episoderna 173-200 och utgör det egentliga Sailor Stars.

Tjejerna har just börjat gymnasiet. ***
     En ny stor popgrupp kallad Three Lights turnerar i Tokyo. De tre unga stjärnorna Kou Seiya (sång, gitarr), Kou Taiki (sång, bas) och Kou Yaten (sång, keyboards) ***
     Annie är dock inte riktigt på humör för att spana in popstjärnor; Mamoru har kommit in som utbytesstudent på ett universitet i USA och ska plugga utomlands ett helt år. De tar ett ömsint farväl på flygplatsen. Han ger henne en (förlovnings)ring som han sätter på hennes finger, men betydelsen av det går helt över huvudet på Annie som tror att hon bara fick en snygg present.

Senare, när Mamorus plan är högt över Stilla Havet, ser han ett konstigt ljus utanför fönstret. Det kommer snabbt närmare, och i nästa ögonblick lyses hela flygplanet upp av ett våldsamt starkt ljussken...

***

Tjejerna får hjälp av tre märkliga figurer: Sailor Star Fighter, Sailor Star Maker och Sailor Star Healer, tillsammans kallade Sailor Starlights. De ser inte riktigt ut som andra Sailorhjältinnor, och för tittarna är det uppenbart att de tre är Seyia, Taiki och Yaten - fast de tre killarna är nu tre tjejer. ***

 
Sailor Saturn som hon såg ut i Sailor Moon S,  och Super Sailor Saturn


Serien bygger på ’Stjärnor’, originalmangans avslutande historiecykel (del 43-52, Bishoujo Senshi Sailor Moon vol 16-18). Grundhandlingen i den följs relativt troget, även om många detaljer - speciellt i slutet - är ganska omgjorda.


Tillbaka till ’Vad händer sedan’

Tillbaka till huvudsidan