Sailor Moon SuperS  (ep. 128-166)

"Actually, Sailor Moon looks more like an underage beauty-queen pageant entrant than a galactic gladiator. But she does get results."
     TV Guide magazine, #28 1998Den fjärde serien brukar av många anses vara den sämsta. Chibusa tar i princip över rollen som huvudperson, den är gulligare och verkar gjord för en yngre publik än de tidigare, och handlingen avviker mer än vanligt från originalmangan.  Dock är det också den mest komiska av serierna. Många av figurerna utvecklas markant här, och den saknar definitivt inte dramatik - slutet är precis lika storslaget och stämningsfyllt som de tidigare årens finaler.Chibusa har bott kvar i 1900-talet ett tag, och har nu ett eget rum uppe på vinden hos familjen Tsukino. En natt får hon en gåtfull dröm. Någon ropar på henne, och hon försöker hitta den plats som rösten kommer ifrån. Till slut når hon en liten sjö i en mörk skog av kristall. Där står en vacker bevingad häst med ett gyllene horn i pannan. Hon frågar denne Pegasus om det var han som ropade, men han ber henne att inte berätta för någon om deras möte. När hon försöker röra vid honom vaknar hon.

Senare samma morgon ska Tokyo uppleva en total solförmörkelse, och alla samlas ute på en äng för att se på den.  När solen försvinner sänker sig ett enormt cirkustält ner från himlen i skydd av mörkret och stannar svävande ovanför staden. Det visar sig snart att ingen kan se det - eller lägger åtminstone inte märke till det; Annie får en snabb skymt av det men glömmer senare bort hela saken.  Det märkliga tältet tillhör den groteska Döda Månens cirkus och är befolkat av en mängd olika vanskapta, psykotiska varelser. Deras ledare är den förkrympta Zirconia. Hon (jo, det är faktiskt en gumma; mer om det senare) hävdar att tiden är kommen för cirkusen att styra världen... om de fångar Pegasus, som de har jagat en lång tid. Enligt henne kan detta väsen bara leva på jorden inuti en vacker dröm, så de måste hitta den person som har drömmen ifråga (vem det är har förstås redan uppenbarats för tittarna). Cirkusens stjärnor är den sk Amazon-trion - Tigers Eye, Hawks Eye och Fish Eye - som får till uppgift att lokalisera Pegasus. Till sin hjälp har de dels Zirconias bevingade öga som flyger omkring och spanar efter lämpliga dröm-kandidater åt dem, dels cirkusens lemurer, bisarra skuggvarelser som klår Death Busters’ daimoner i absurditet med hästlängder.

Amazonerna är tre killar, titlar och utseende till trots (Zoysite var en riktig karlakarl jämfört med Fish Eye). Deras rutiner är ganska obehagliga; de bekantar sig med varje utvalt offer för att själva bedöma om han/hon verkligen har en vacker dröm, fortsätter sitt bedrägeri tills de ser exakt hur långt de kan gå, och använder en bisarr attack kallad ’One-Two-Three’ som drar ut personens drömmar i form av en drömspegel. Sedan behöver de bara titta in i den för att se om Pegasus finns där. Att så grundligt inkräkta på andras liv är minst sagt hänsynslöst - och det känns när någon sticker in huvudet i ens drömmar - men Amazon-trion är trots sina arbetsmetoder ett ganska charmigt gäng.

Ganska snart får de andra också se den mystiske Pegasus. Under Sailor Moons och Chibi-Moons första strid mot en lemur visar han sig på himlen, förvandlar dem till Super Sailor Moon och Super Sailor Chibi-Moon, och frammanar ett vapen, Månkaleidoskopet, som ger Sailor Moon en ny attack. Förvandlingen är dock bara temporär och Kaleidoskopet försvinner så fort det har använts. Det står också snabbt klart att Pegasus egentligen inte är där, bara en vision av honom.

 

För att kunna hålla kontakt med Chibusa skapar han en liten kristallampa i hennes rum i vilken han kan uppenbara sig. De två lär känna varandra bättre genom regelbundna kvällssamtal, men Pegasus är fortfarande ovillig att avslöja någonting om sig själv. Han berättar dock att det är hennes önskan att beskydda folks drömmar som åkallar honom under striderna.
I episod 130 skänker han dem istället en del av sin kraft; det förändrar deras broscher och deras Super-form blir permanent (så Sailor Moon är alltid Super Sailor Moon från och med nu, men för enkelhets skull fortsätter alla att kalla dem vid sina gamla namn). Sailor Chibi-Moon får Kristallklockan med vilken hon kan kalla på Pegasus, som fortfarande behövs för att frammana Månkaleidoskopet. Sailor Moon och Chibi-Moon blir därmed knutna till att kämpa tillsammans.

Under ’Amazon-sviten’ är flera av personerna som Trion väljer ut gamla bekanta, så en del gamla lösa trådar från tidigare år tas upp här. Man får bl a återse Motokis flickvän Reika (på väg till Europa den här gången), Unazuki, Lima (som dumpar en Masato Sanjoin-ekiperad Tigers Eye för Umino) och i ett avsnitt är offret Annies mamma. Tjejerna själva blir så småningom också undersökta, vilket skapar lite intressanta situationer; Mamoru och en ohjälpligt svartsjuk Yushi möts för första gången, Arianne gör ett hysteriskt försök att gå på en date med Tigers Eye och Hawks Eye samtidigt, och Ami får en ny förlägen beundrare - Shino.
     Chibusas klasskompisar Momoko och Kyusuke, som först introducerades i Sailor Moon R, återkommer här och blir reguljära bifigurer, ungefär som Lima och Umino var i början av serien.

 

I episod 133 gör en fullständigt oväntad person entré. En liten kattunge med en månskära i pannan dyker upp och kallar Artemis sin pappa!  Han förstår ingenting, men alla blir arga på honom (speciellt Luna) för att de tror han har hemligheter för dem - tills kattungen och Chibusa möts och visar sig känna varandra; hon har rest från Kristall-Tokyo till 1900-talet för att hålla ett öga på Lilla Ladyn. Den mystiska kattungen är Diana, Artemis’ och Lunas framtida dotter.

Fish Eye inser att Sailor Moon är beroende av Pegasus för sin attack, så i episod 143 arrangerar han en bluff med en förklädd lemur för att få tjejerna att tro att Pegasus är en fiende. Sedan sätter han upp en fälla som fångar Sailor Moon och Sailor Chibi-Moon i en kraftsköld, med Pegasus utanför. Han kan inte ta sig igenom den och de andra hjältinnorna vägrar hjälpa honom, så för en stund verkar planen lyckas, men Pegasus överför då sin kraft till dem. Deras förvandlingspennor förändras och även de antar permanenta Super-former (de blir alltså Super Sailor Mercury, Super Sailor Mars etc), och de lyckas splittra skölden med sina stärkta krafter. Så småningom får de även helt nya attacker.

Med tiden sjunker Amazonerna i aktning när de inte lyckas fånga Pegasus, och ju fler vackra drömmar de ser desto mer får de att fundera på. Tigers Eye blir alltmer tveksam över det de gör, och i episod 148 börjar även Fish Eye tvivla. Mamoru är hans nya offer - han är som vanligt utklädd till tjej under sina spaningar och lyckas göra Annie rejält svartsjuk - men han blir förälskad i honom (jepp) och det går sakta upp för Fish Eye att han och de andra inte själva har några drömmar. Han börjar undra varför. Det fruktansvärda svaret ges när Trion får ett ultimatum; om de inte hittar Pegasus nästa gång bryts besvärjelsen som har gjort dem mänskliga. Sig själva ovetande är de tre i själva verket en tiger, en hök och en fisk...  Desperat av skräck och olycklig kärlek försöker Fish Eye först förföra, sedan angripa Mamoru, men Pegasus finns inte i hans drömspegel. Annie hittar sin rival djupt deprimerad på en parkbänk ute i regnet och tar med honom hem till sig, fortfarande i tron att Fish Eye är en tjej.
     Under besöket råkar Annie försäga sig, och han förstår att hon är Sailor Moon. Snart hittar han också Chibusa under ett av hennes samtal med Pegasus. Fish Eye återvänder till cirkusen, men vill ha sina tvivel skingrade innan han avslöjar vem den vackra drömmens bärare är. Underhuggare som ställer villkor uppskattas dock inte av Zirconia. Hon skickar istället Hawks Eye efter den hon tror är deras mål - Annie - med en magisk glob som kan göra honom mänsklig på riktigt om han fångar Pegasus. Han förföljs av Fish Eye och Tigers Eye, så den utleda Zirconia ger en mystisk grupp flickor i uppdrag att ordna upp saken och utplåna hela Trion. De skickar ut en kraftfull lemur som angriper Hawks Eye när han fångat Annie, och dödar honom. Under striden krossas Annies drömspegel och hon sjunker i en hjärnlös dvala.  Tigers Eye och Fish Eye väljer då att dö för att hämnas sin kamrat hellre än att bli människor utan honom. De lägger sin egen livskraft till globens för att göra Annies dröm hel igen. Hon vaknar upp, och Sailorhjältinnorna besegrar lemuren. Amazon-trion dör, men Pegasus ger dem drömspeglar - för de fick trots allt en vacker dröm till sist; drömmen om att vara mänskliga - och tar med deras själar till sjön vid skogen av kristall.

     

Flickorna som skickade ut lemuren tar nu över Amazon-trions uppgift. Amazoness-kvartetten består av VesVes, JunJun, CereCere och PallaPalla. Zirconia har rejäla svårigheter att få Amazonessorna att sköta sitt jobb, för deras mentala ålder verkar ligga någonstans omkring åtta år, men det hindrar dem inte att vara livsfarliga. Flickorna får sin kraft genom varsitt litet klot, deras "Amazon-stenar", och plockar ut drömspeglar genom att skjuta dem på folk som biljardbollar.
     Samtidigt visar det sig att även Zirconia lyder under någon; en vacker, skugglik drottning som hon ibland talar med i en stor spegel.

Episod 150 inleder ’Amazoness-sviten’, då Kvartetten för ett tag fortsätter sökandet efter vackra drömmar hos utvalda personer, bl a Momoko, Kyusuke och en liten tjej som har Rai som sin idol (PallaPalla föredrar dock Jedyte-metoden och letar bland stora mängder folk samtidigt). De beblandar sig även med människorna i "civil" form och blir bl a bekanta med Annie och de andra. Kvartetten är ändå tillräckligt bisarra för att inte kunna smälta in bland vanligt folk, och så har de för vana att ibland gå och mumla på en konstig ramsa:  Tvivla inte, tvivla inte på drömmarna i de drömmar som barn drömmer...

En vändpunkt i handlingen inträffar i episod 158. PallaPalla förstår sig inte på barn som drömmer om att bli stora, så hon använder sin magi för att få Sailor Moon och Chibi-Moon att byta ålder med varandra!  Det visar sig mer effektivt än väntat, för Pegasus kommer inte när den 15-åriga Chibi-Moon kallar på honom. Chibusa slits mellan lycka över sin nya kropp och förtvivlan över Pegasus’ försvinnande. Hon får ingen kontakt med honom förrän på natten, när hon återvänder till kristallskogen i en dröm. Pegasus möter henne där och visar henne sitt land, Elysion, men det är lagt i ruiner och täckt av mörker och spindelväv. Han berättar dess historia...

För länge sedan var Elysion ett heligt land av sagor och visioner, byggt på människors drömmar och beskyddat av ett mäktigt rike. Men en dag kom den Döda Månens folk till Elysion och skövlade landet i jakt på den heliga Guldkristallen och dess väktare. Den föll inte i deras händer, men väktaren kunde inte hindra dem att ta honom tillfånga. Då nåddes han av ljuset från en vacker dröm. Hans kropp var fjättrad, men ljuset befriade hans själ och han flydde mot det i sin dröm-form, en bevingad häst med Guldkristallen i sin panna likt ett glänsande horn.

Nu kan han inte längre se ljuset, för när den Döda Månen uppfyllde Chibusas önskan att bli stor förmörkade den hennes verkliga dröm. Hon förstår att hon måste välja mellan honom eller att förbli tonåring; ett enkelt val. De extra åren försvinner i ljuset från hennes dröm när hon springer till honom.  Pegasus kysser henne, och i ljuset kan hon för en stund se honom i mänsklig form. Den leende ynglingen säger att han är Elios, beskyddare av människors drömmar och den heliga Guldkristallens väktare. Chibusa vaknar och finner att både hon och Annie har blivit normala igen.
     Nästa natt möter hon åter Pegasus; i en dröm flyger de tillsammans ovan molnen. Hon börjar förstå vad hennes känslor för honom egentligen betyder, och fortsätter bevara deras hemlighet för de övriga. Senare avslöjar han för henne att det finns en utvald person som kan kontrollera Guldkristallen, som han måste hitta innan Elysions fiender ödelägger även den här världen.

Vid det här laget har Zirconias mystiska härskarinna också uppenbarats; den kusliga men eleganta drottning Nehellenia (man kan även se hennes namn skrivet som ’Nephrenia’ i olika översättningar) lever ensam i ett tomt, mörkt palats på andra sidan spegeln. Hon väntar alltmer otåligt på att hennes undersåtar ska fånga Pegasus och överlämna Guldkristallen till henne. Under taket ovanför drottningens spegel hänger en slapp, livlös figur i en kokong av spindelväv - Elios.


Zirconia har efterhand allt svårare att hitta lämpliga offer, och drottningen får slutligen nog av att vänta. ’Nehellenia-sviten’ startar i episod 161 när hon förbereder att ingripa personligen. Det blir långsamt mörkare utomhus och över hela Tokyo börjar spindelnät gradvis dyka upp, först bara som enstaka trådar. Mamoru är den förste att upptäcka dem, för så fort han snuddar vid en spindeltråd grips han av skarp smärta. Ingen annan är känslig för dem, men han blir snabbt allt svagare. Nästa dag är de bisarra spindelnäten så många och så stora att de hänger över gator och mellan byggnader. Ami lokaliserar deras ursprung till cirkustältet. När de beger sig dit hamnar de i strid mot Kvartetten, och de två grupperna upptäcker varandras identiteter. Samtidigt börjar solen än en gång skymmas uppe på himlen - en ny solförmörkelse är på väg.
     En desperat Pegasus uppenbarar sig för Sailorhjältinnorna och berättar om Elysion och sig själv. De förstår att Chibusa har dolt saker för dem, och minns nu att även de flög med Pegasus i sina drömmar när de var små. Han säger att den Döda Månen lever på brustna och övergivna drömmar, så det enda som kan besegra cirkusen är Guldkristallen... men han har fortfarande inte hittat dess utvalda.  De beslutar sig för att ändå anfalla cirkusen, men innan de kan börja blir Maskerade Rosen så sjuk att de måste föra hem honom. Medan han ligger omtöcknad kan Mamoru höra Pegasus’ röst. Den förklarar att den Döda Månens mörker besudlar världen, och eftersom han är bäraren av Jordens beskydd reagerar hans kropp på det som händer planeten. Katterna stannar med honom medan Sailorhjältinnorna ger sig av mot den Döda Månens cirkus.

 

De tar sig in i tältet där det blir en ny strid mot Amazoness-kvartetten, fast när Sailor Chibi-Moon kallar på Pegasus inne i cirkusen märker Nehellenia det och förstår att det är i hennes dröm han gömmer sig!  Zirconia fångar Chibi-Moon i en spegel.
     Hon släpps ut på andra sidan av Nehellenias spegel, där hon får se Elios’ kropp och möter drottningen själv. Nehellenia identifierar Chibi-Moon som en ättling av Månens Kungarike och attackerar henne, men berättar först en historia...

För länge sedan fanns en ensam drottning av en död, frusen asteroid som svävade i rymden utanför den mäktiga Vita Månen, där Selene härskade med sin Silverkristall. Den andra drottningen plågades av avund, för hon åtrådde dess makt. Det sades dock finnas en annan gåtfull juvel, Guldkristallen, som vaktades av en ung man i det heliga Elysion. Hon begav sig dit och fann att hon ville ha både den och den unge mannen. Men han sade att den väljer sin egen ägare, och lågor slog ut från kristallen när hon försökte röra den.  Hennes brott blev straffat, för drottning Selene förseglade henne i mörkret, men hon härdade ut och väntade. Till sist kom solförmörkelsen hon visste skulle bryta den Vita Månens sigill. Hennes tjänare tog mannen tillfånga och kom till jorden.

Sailorhjältinnorna försöker hitta Chibi-Moon men går vilse i det enorma tältet. De hamnar i en labyrint av speglar där Zirconia försöker bekämpa dem med illusioner.  Under tiden har Amazoness-kvartetten hunnit bli uttråkade. Ingen bryr sig om dem nu när den vackra drömmen har hittats, så de bestämmer sig för att ha lite skoj; de byter ut Sailor Chibi-Moons kropp mot en docka, frammanar Pegasus ur hennes drömspegel och försöker rida på honom. Tilltaget upptäcks dock snart av Zirconia som straffar dem genom att fjättra dem i speglar. Medan de hjälplösa flickorna sitter där tänker de på hur de fann Nehellenias spegel i djungeln och fick fina presenter av henne; deras klot.  (Här är också förklaringen varför fienderna kallas ’Amazoner’ och ’Amazonessor’ - efter Amazonas i Sydamerika.)
     Det går dåligt för Zirconia i striden mot Sailorhjältinnorna, så hon hämtar tillbaka Kvartetten... men inte för att få hjälp av dem. Hon fångar dem i spindelväv och börjar föra över deras kraft till sig själv. Amazonessorna försöker ropa på Nehellenia, men hon är inte längre intresserad av dem nu när de har tjänat ut sitt syfte. När de inser att de har blivit utnyttjade krossar de sina Amazon-stenar och blir vanliga människor igen.

Under tiden frammanar Nehellenia åter Pegasus ur Sailor Chibi-Moons drömspegel och tvingar honom att återvända till Elios’ kropp, sedan drar hon ut Guldkristallen ur hans horn inför Chibi-Moons skräckslagna ögon. Elios tynar bort och försvinner.  Den triumferande Nehellenia kallar på Zirconia och säger att hon nu inte behöver se hennes gräsliga nuna i spegeln längre. Till Zirconias fasa börjar drottningen komma ut genom glaset, och i samma stund upplöses Zirconias kropp (för det var det hon egentligen var; Nehellenias förvridna spegelbild). Tvivla inte, tvivla inte på drömmarna i de drömmar som barn drömmer...
     Spegeln krossas. Solförmörkelsen blir total när den Döda Månen täcker solen helt. Svarta blixtar ljungar över det spindelvävstäckta Tokyo, och ner från himlen sjunker en väldig armada av cirkustält. Den Döda Månens drottning är slutligen fri i den verkliga världen.


I episod 165 hittar Sailorhjältinnorna Chibi-Moon framför den krossade spegeln. Nehellenia konfronterar dem, och de upptäcker snart att Guldkristallen gjort henne så stark att ingenting de gör biter på henne. Det är ingen strid; hon roar sig bara med att beskjuta dem med energistötar.
     I Mamorus lägenhet ser de tre katterna oroligt på tälten som har posterat sig över det mörka Tokyo som jättelika svampar. Mamoru drömmer att han - prins Endymion - befinner sig i Elysion. Han tycker att platsen ser väldigt bekant ut. Elios uppenbarar sig och bekräftar hans misstanke; det heliga Elysion tillhörde Jordens Kungarike och stod under hans familjs beskydd. Elios själv var Elysions präst. Endymion minns att landet var byggt på kraften hos jordens människor och deras drömmar.  Elios knäböjer för honom och säger att han misslyckats som väktare. Prinsen befaller Elios att inte ge upp och frågar varför han har fortsatt att skydda den under så lång tid efter Kungarikets fall. Elios säger först att det är hans plikt, men inser sedan att beskydda människors drömmar är hans dröm; och den drömmen kommer aldrig att gå förlorad.
Elios återvänder till cirkusen för att försvara Chibusa. Nehellenia gör sig redo att förgöra dem allihop och lyfter skrattande... en ananas; Amazonessorna har stulit Guld-kristallen. En fnissande VesVes kastar den till Sailor Moon som kliver fram för att använda dess kraft. Den lyser upp - och slocknar sedan igen. Nehellenia går mot henne och berättar leende att Guldkristallens kraft kommer från människors drömmar, de drömmar som den Döda Månens mörker nu har kvävt.  Sailor Chibi-Moon får en idé. Hon ropar genom kristallen till alla människor att minnas sina drömmar. Hennes stämma ljuder över Tokyos mörka himmel, och alla barn och alla vuxna som har vackra drömmar kan höra den. Tillsammans återuppväcker de Guldkristallens kraft; Nehellenia skriker högt när hon badas i ett bländande gyllene ljus. En gigantisk energiurladdning lyser upp staden, sliter sönder alla de andra cirkustälten och krossar det jättelika huvudtältet. Sedan blir allt tyst.

Efter ett tag vaknar Sailor Moon bland ruinerna. Hon tittar upp och ser en medvetslös Chibi-Moon i Nehellenias armar. Just då lättar resterna av den centrala cirkuspagoden från marken och börjar stiga upp i luften, upp mot den Döda Månen. Sailor Moon lyckas klättra ombord på den och jagar Nehellenia uppför trapporna till toppen, spegelsalen, som nu är en öppen plattform utan tak och väggar. Plötsligt hörs ett skrik. När Sailor Moon kommer upp hittar hon Nehellenia framför den trasiga spegeln - vithårig, skrynklig, torr, och fruktansvärt gammal.  Hon fräser att hon visste att Sailor Moon måste vara den återfödda härskaren av den Vita Månen; kraften som drar henne mot den Döda Månen är densamma som förseglade henne i mörkret. Sailor Moon utlöste den igen när de aktiverade Guldkristallen, och nu har den brutit Nehellenias förtrollning. Sailor Moon förstår ingenting, så Nehellenia berättar medan pagoden fortsätter att stiga upp över molnen...

För länge, länge sedan var Nehellenia drottning av Nya Månen, en asteroid i den Vita Månens närhet. Hennes rike var litet och svagt, men de var lyckliga under Silvrets Årtusende och hennes undersåtar prisade sin unga drottnings skönhet. Det var Nehellenias dröm att alltid förbli vacker, så en dag bad hon sin magiska spegel att visa hennes framtid. Till sin fasa fick hon se sig själv som en förtorkad och ful gammal hagga; hennes sköna dröm var bara en fantasi.  Förlamad av skräck och vämjelse hörde hon så en röst, Zirconias röst, från spegeln. Den upprepade en ramsa... Nehellenia förstod dess budskap och trädde in i spegeln. Därifrån slukade hon sina undersåtars drömspeglar för att bevara sin ungdom. Utan sina drömmar vanställdes de till groteska själlösa parodier på levande varelser, det kungliga tält-palatset förvandlades sakta till den monstruösa Cirkusen, och den Nya Månen blev den Döda Månen, en mörk och frusen plats där Nehellenia ensam fortsatte att upprepa ramsan, gång på gång på gång...
     ’Tvivla inte, tvivla inte på drömmarna i de drömmar som barn drömmer.’

Nehellenia anfaller Sailor Moon med sin egen mardröm - Zirconia - men möts bara av medömkan. Den hämndlystna drottningen står inte ut med detta utan lyfter upp Sailor Chibi-Moon och kastar henne över kanten. Chibi-Moons kropp försvinner ner i mörkret under dem. Sailor Moon kan bara se på i fasa, men ställer sig sedan på kanten - och hoppar.  Nehellenia fnyser över hennes dårskap att kasta bort sitt liv. Hon träder in i spegeln... som åter är hel. Nehellenia är ung och vacker som förr. De sista resterna av cirkuspagoden rasar bort och endast spegeln svävar vidare upp genom rymden mot den Döda Månen. Nehellenia tänker aldrig komma ut ur den igen; hon kommer att vara ensam, men vacker.  För alltid.
     De två Sailorhjältinnorna faller högt, högt, högt ovanför det mörklagda Tokyo. Minuterna går. Sailor Moon blir till Månprinsessan under fallet och solförmörkelsen tar sin ände, men det tar lång tid innan hon lyckas komma ikapp Sailor Chibi-Moon. Medan hon desperat försöker väcka henne närmar sig Shinjukus skyskrapor alltmer och Serenity måste manövrera i luften för att komma in mellan dem. De störtar ner mellan husväggarna med en svindlande hastighet, när Chibi-Moon långsamt öppnar ögonen... I cirkusruinerna vaknar Elios upp och känner att hon kallar på honom med Guldkristallen. Ett ljus, likt en bevingad häst, omsluter de två fallande figurerna - och Serenity och prinsessan Annie flyter sakta ner den sista biten till marken, uppburna av varsitt par vingar.

Senare. Elios måste återvända till Elysion och möter tjejerna, Mamoru och katterna i en park. Chibusa är för blyg för att ta avsked medan de andra ser på, men någonstans ropar en röst: "Titta, ett UFO!"  När alla stirrar upp mot himlen springer Chibusa i Elios’ famn och kramar honom hårt. (I ett närbeläget buskage ler Amazoness-kvartetten åt scenen innan de diskret ger sig av.) Elios antar Pegasus-form, lyfter och försvinner upp mot kvällshimlen. Chibusa tittar sorgset efter honom, länge, men Annie säger att de kommer att mötas igen.


Serien motsvarar ’Drömmar’, den andra av tre historiecykler från originalmangan (del 34–42, Bishoujo Senshi Sailor Moon vol 12–15). Handlingen är dock grundligt omgjord, liksom de flesta av figurernas bakgrunder, och den har bara vaga likheter med Naoko Takeuchis berättelse.

Mellan episoderna 131 och 132 visades också ett 60-minuters specialavsnitt med tre fristående historier:
Annie och katterna sitter i en park och berättar för Chibusa om de äventyr som Sailorhjältinnorna har haft genom åren. En återblick med glimtar från gamla episoder.
Haruka och Michiru tar in på ett semesterhotell där Haruka blir sjuk, och de måste kämpa mot en levande buktalardocka från den Döda Månens cirkus.
En ny tjej börjar i Chibusas klass och visar sig vara en vampyr. Historien är baserad på ’Chibusas bilddagbok 1’ av Naoko Takeuchi (Bishoujo Senshi Sailor Moon vol 5).


Tillbaka till ’Vad händer sedan’

Tillbaka till huvudsidan