Sailor Moon S  (ep. 90-127)

"I don't care much for old cartoons anymore. Or new ones.  Before Sailor Moon, I had NO idea what I had been missing!"
     Tom Cheng, a.f.s-mSailor Moon S är på många sätt den mörkaste och allvarligaste delen av serien, men är ofta ansedd som den bästa; i alla fall är det utan tvivel den mest dramatiska. Sailor Moon-universat med dess magiska hjältinnor får här en mytologisk överton som fortsätter att färga TV-serien under dess senare år.
     Sailor Moon S, och dess efterföljare, har inte blivit dubbade till svenska och Plus Licens AB äger inte rättigheter till dem.Några månader har passerat sedan sist, och tjejerna går nu i nian. En eftermiddag medan de sitter och pluggar somnar Rai till och får en kuslig uppenbarelse om världens undergång. I drömmen känner hon igen den förintelse som drabbar dem som Tystnaden, och vet att det enda som kan rädda världen är någon kallad Messias (jo, faktiskt). Ett ljus uppenbarar sig för henne, men det delas upp i tre delar och försvinner.  Rai förstår inte vad drömmen innebär och berättar inte om den för de andra, men hon får en gnagande känsla att deras tid snart kan vara ute.

 

Samtidigt, i ett mörkt källarlaboratorium, förbereder två vetenskapsmän ett experiment. Den något vansinnige professor Tomoe och hans kurviga assistent Kaolinite tillhör en bisarr organisation vid namn Death Busters, och de har just färdigställt sitt första ägg av en genetisk/magisk tjänarvarelse, en daimon. Daimoner är i sig själva bara rödaktiga geléklumpar, men de kan inympa sig i föremål och utvecklas till färdiga varelser genom dem.
Detaljerna i Death Busters’ planer framkommer gradvis under en följd av episoder - de letar efter den heliga Graalen, nyckeln till obegränsad makt som de behöver för att ta över världen och i slutänden åkalla Tystnaden. För att hitta den måste de först finna tre Talismaner som är förborgade i tre människor med rena hjärtan; när alla tre förs samman kommer de att bilda Graalen (jfr Regnbågskristallerna i seriens första år). De vet inte vilka dessa tre personer är, så daimonernas uppgift är att hitta lämpliga personer och stjäla deras hjärtkristaller, essensen av en människas rena hjärta, för att se om de är Talismaner. Till saken hör att en person som förlorar sin hjärtkristall så småningom oundvikligen kommer att dö.


’Kaolinite-sviten’ börjar dramatiskt - den första daimonens utvalda offer är Rai. Monstret besegrar Sailorhjältinnorna utan problem, och skadar Sailor Moons brosch så att Silverkristallen förlorar sin kraft och Annie inte längre kan förvandla sig.  Sedan händer något oväntat; så fort daimonen har tagit ut Rais hjärtkristall attackeras den av två mystiska figurer som stjäl kristallen. De undersöker den, konstaterar att den inte är en Talisman och återställer den till den medvetslösa Rai.
     Hela förloppet upprepas en tid senare. Paret är bara intresserade av hjärtkristaller och lämnar Sailorhjältinnorna med en daimon som ännu lever, fast de vet att tjejerna inte klarar av den. Annie vill hjälpa till men lyckas bara få Rosen skadad. De två försöker skydda varandra när daimonen anfaller dem igen... och magin i deras gemensamma kärlek förvandlar Silverkristallen; den skadade broschen blir hjärtformad och ger Annie en ny förvandling, och den frammanar en legendarisk artefakt från Silvrets Årtusende, Hjärtstaven.  Sailor Moon är åter tillbaka med en ny attack.

 

I episod 93 får tjejerna två nya bekanta, den tuffa Haruka Ten'ou och den eleganta Michiru Kaiou, båda ett år äldre än dem. Haruka är en framgångsrik racerförare medan Michiru är känd som en briljant violinist och konstnär. Arianne blir genast förälskad i Haruka... tills hon upptäcker att det faktiskt är en tjej.
     De mystiska figurerna visar sig vara två Sailorhjältinnor, Sailor Uranus och Sailor Neptune (Haruka och Michiru, förstås). Nykomlingarna håller sig för sig själva och är inte intresserade av att samarbeta; de har också sett Tystnadens ankomst och har svurit att hitta Messias och Graalen - men den vars rena hjärta är en Talisman kan aldrig få det tillbaka, så för att rädda världen måste tre oskyldiga människor dö. Fastän tanken plågar Uranus och Neptune anser de att ett sådant offer är nödvändigt, men tror inte att Sailor Moon och de andra är starka nog att kunna ta konsekvenserna. (Sailor Moon försöker övertala dem att ingen behöver offras om man bara samarbetar, vilket bara övertygar dem om att hon är naiv). De anser sig inte heller kunna riskera allt de kämpar för på att hjälpa enskilda människor.

  

Death Busters’ daimoner har i början gett sig av själva i sina svävande ägg, men efter att ha förlorat flera i rad till Sailorhjältinnorna börjar Kaolinite följa med dem. Tjejerna möter henne, och hon visar sig vara långt mer än en vanlig laboratorieassistent; hon är en fruktansvärd fiende.
     Andra notervärda offer under den här perioden är Unazuki, Yushi (vars romans med Rai skruvas upp ännu ett steg), Umino (vars romans med Lima nu definitivt är ett fast förhållande) och en kille från Ariannes gamla volleybollag som var hemligt kär i henne. Några av Sailorhjältinnorna blir också utvalda för attacker, och deras rena hjärtan ger dem personliga kriser på kuppen. Mako beundrar Haruka men avskyr Uranus’ och Neptunes tvivelaktiga metoder. Ami börjar fråga sig vad hon egentligen duger till förutom att plugga.  Rai får för sin del se den grymma visionen fler gånger under den närmaste tiden. Den tär på henne, men hon vill inte berätta om den för de andra innan hon vet vad den betyder.

   

Episod 101 börjar den 30:e juni, dagen då Annie fyller femton år. Hon blir arg på Mamoru för att han glömt hennes födelsedag (hon har aldrig sagt vilken dag det är..). Han försöker göra dem sams genom att köpa ett par skor åt henne, men Annie är Death Busters’ nästa utvalda mål - skorna hyser en daimon. I handgemänget blir hon av med sin brosch; Kaolinite känner igen den och förstår att hon är Sailor Moon. Hennes hjärtkristall visar sig glänsa ovanligt starkt, vilket övertygar Uranus och Neptune att den är en av Talismanerna. Annie räddas av Maskerade Rosen som återställer kristallen i hennes kropp, men när han försvarar henne mot daimonen fryser den in honom i ett block av glas.
     Kaolinite utmanar Annie att möta henne i Tokyo Tower. Hon får lift dit av Haruka och Michiru, som är säkra på att hon nu måste dö men vill tala med henne en sista gång. Högt uppe i tornet övermannas hon igen. Uranus och Neptune stjäl hennes hjärtkristall från daimonen... och finner att den inte är en Talisman, trots allt. Kaolinites triumfkort om Annies identitet går om intet när de andra kommer dit med Sailor Venus utklädd till Sailor Moon. Maskerade Rosen blir räddad och en lång och hård strid bryter ut i tornet. Kaolinite är dock stark nog att stå emot Sailorhjältinnornas slutgiltiga attack. Uranus och Neptune försöker hålla sig utanför, men när Uranus ser Kaolinite göra sig redo att förinta tjejerna står hon inte ut längre, utan anfaller henne. Kaolinite träffas av sin egen reflekterade attack, fjättras i ett glasblock och faller ner från tornet, 50 våningar över marken...


 

Professorn kontaktar Witches 5, en fristående grupp inom Death Busters, där den metodiska Eudial tar Kaolinites plats. Hon går mer teknologiskt tillväga än sin föregångare; spårar lämpliga offer på sin dator och använder ett pulsvapen som extraherar hjärtkristaller genom att skjuta ut dem från sina offers bröst. Professorn har också utvecklat sin teknik och börjar "odla" färdiga daimoner i något som mest av allt liknar en stor ugn.

’Eudial-sviten’ inleds i episod 103, men under hennes första operation stöter hon på ett minst sagt oväntat motstånd; Chibusa dyker upp igen, klädd som en Sailorhjältinna. Sailor Chibi-Moon är kanske inte direkt den mest imponerande förkämpe för kärlek och rättvisa som skådats, och hennes ’Rosa Sockerhjärta, Attack’ är minst sagt tandlös, men hon lyckas åtminstone irritera sina motståndare. Hon berättar för de andra att neo-drottning Serenity har gjort henne till Sailor-novis och skickat henne tillbaka till 1900-talet för att lära sig att skaffa vänner. Drottningen hade sagt att något mycket viktigt skall komma av det.
     Sailor Uranus och Sailor Neptune börjar bli mer och mer irriterade över Sailor Moons inblandning och tycker att hon och de andra är i vägen för dem med sina idealistiska scoutfasoner.  Episod 106 är en tillbakablick där man får veta mer om deras bakgrund, och om hur Haruka kom att bli uppväckt. Michirus och Harukas historia är ganska annorlunda från de andras - åtminstone var inga katter inblandade.

 

En mycket viktig detalj avslöjas när professorn förklarar för Eudial att två personer kan använda Graalen. Förutom den Messias som Uranus och Neptune söker efter finns det också en Tystnadens Messias. Om denna får Graalen i sin hand är mörkrets triumf säkrad.
     Arianne undrar varför fienden har försökt ta alla de andra tjejernas kristaller men inte hennes; har hon kanske inte ett rent hjärta?!  Hon lockar Eudial till sig genom att bli Tokyos mest ambitiösa blodgivare, och när det lyckas utbryter allmän jakt på en vansinnigt fnissande Arianne som springer omkring med sin egen hjärtkristall i händerna... Alla hamnar tillsammans i ett källargarage där de måste förvandla sig för att slåss mot Eudial och hennes daimon. Tjejerna upptäcker nu Harukas och Michirus identiteter, och vice versa, men Eudial får också se vilka de är.

Eudial har däremot inte kunnat lokalisera några Talismaner och börjar efterhand mobbas av Mimete, en annan medlem av Witches 5. I episod 110 lyckas dock hennes dator slutligen identifiera en Talismanbärare; Eudial tappar hakan när hon får se resultatet. Hon ringer upp Haruka och Michiru och utmanar dem på strid om Talismanerna. De stämmer möte med Annie och stjäl hennes brosch för att hon inte ska hindra dem, innan de ger sig av i en helikopter. När Annie hjälplöst ser dem försvinna kommer en okänd kvinna fram till henne. Setsuna Meiou säger att de är i fara och frågar om hon fortfarande vill hjälpa dem. Annie följer med henne.
     Uranus och Neptune kommer till Eudials angivna mötesplats, en sjökatedral. Det hela är förstås en fälla och Neptune blir tillfångatagen. Ironin i de två hjältinnornas sökande uppenbaras så när Eudial upplyser Uranus att Sailor Neptune är bäraren av den första Talismanen!  Uranus hittar Neptune bunden men övermannas av Eudial, för hon vill ta den andra Talismanen först - från Sailor Uranus. De två har egentligen letat efter sig själva hela tiden. Neptune bryter sig loss och försöker undsätta sin partner, men Eudial skjuter henne inför Uranus’ ögon och den första Talismanen, en spegel, formas ur Neptunes hjärtkristall. Just då kommer Annie dit, och efter ett kort slagsmål försvinner Eudial ner i ett källarschakt. Den bedövade Sailor Uranus ger Annies brosch tillbaka och tar upp Eudials vapen. Hon ber Annie att hitta den tredje Talismanen, riktar vapnet mot sitt eget bröst... och skjuter sig själv. Annies skrik ekar genom katedralen när de andra Sailorhjältinnorna kommer dit, lagom för att se den andra Talismanen, ett svärd, ta form.

   

Den döende Uranus förklarar viskande varför det är så viktigt att hitta Messias och ge henne Graalen. Annie försöker snyftande få svärdet och spegeln att återvända till deras kroppar, men i sin förtvivlan har hon glömt Eudial. Hon fångar Sailorhjältinnorna i en cirkel av eld och springer iväg med Talismanerna. Tjejerna befrias av Sailor Chibi-Moon och Maskerade Rosen, och det blir en lång jakt genom den öde katedralen. I slutänden hinner Sailor Moon ensam upp Eudial, men lyckas inte besegra henne. Då dyker den mystiska Setsuna upp igen - och förvandlar sig till Sailor Pluto.

 

Pluto har lämnat Tidsporten för att fullborda en annan plikt, för hon är bäraren av den tredje Talismanen, en kula. Hon bär den dock inte i sitt bröst; den är ornamentet som kröner hennes Tidsstav. Kulan börjar glöda, liksom de andra Talismanerna, som lämnar Eudial för att placera ut sig i en triangel av ljus. Uranus’ och Neptunes hjärtkristaller separeras från sina Talismaner och återvänder till deras bröst. När de öppnar ögonen förstår de vad Annie kände på sig och Sailor Pluto redan visste; världens räddning kräver inga blodsoffer.
Med de tre Sailorhjältinnornas kraft frambringar så Talismanerna tillsammans den heliga Graalen, och alla står förundrade över dess strålglans... utom Eudial. Hon lägger omedelbart en eldridå över rummet och störtar fram för att ta den, men Sailor Moon kastar sig genom lågorna; det blir en kapplöpning mellan dem med världen som insats. Sailor Moon hinner fram ett litet ögonblick före Eudial, och så fort hon vidrör Graalen förvandlas hon!  På en helt annan plats skriker en svartklädd flicka i plötslig chock.  Sailor Moons kraft lyfts till ett annat plan och i en glimrande ljuskaskad lik glödande fjärilar ändrar hon form till Super Sailor Moon.

Super Sailor Moon motstår enkelt Eudials attacker och tvingar henne på flykt, men förvandlas sedan tillbaka, fullständigt utmattad. Uranus trodde för ett ögonblick att Sailor Moon var Messias men säger nu att hon inte kan vara det, för den verkliga Messias’ kraft är ändlös.  Eudial springer ut till sin bil och gör en rivstart därifrån. På vägen anropas hon av Mimete som upplyser henne att hon nu har misslyckats en gång för mycket; Mimete har saboterat bilens bromsar. Eudial sladdar av vägen i en kurva, störtar ner från en hög klippa och försvinner skrikande i havet.

 

Mimete blir förstås Eudials ersättare, och ’Mimete-sviten’ tar sin början i episod 112. Hon visar sig vara en minst sagt säregen ung dam som drömmer om glamorösa karriärer medan hon arbetar på världens undergång. Mimete blir ständigt störtförälskad i olika sångare och skådisar, och dödsmärker sedan sina idoler som Death Busters’ nästa offer. Professorn skapar en ny typ av daimon som kan suga ut en kristall ur sitt offer och svälja den för att föra den tillbaka i säkerhet. I en mörk sal andas en klen flicka tungt på en tron omgiven av dockor och kramdjur. Hon talar så tyst att hennes röst måste förstärkas av högtalare, viskande att hon vill ha rena hjärtan... De Yttre hjältinnorna förstår först inte varför fienden fortsätter angripa oskyldiga fastän Graalen har hittats. Setsuna räknar ut att Death Busters redan måste ha hittat sin Tystnadens Messias; de behöver hjärtkristallernas energi för att uppväcka sin mästare.
     De nya daimonerna är starkare än de förra, så Sailor Moon börjar använda Graalen som ett förvandlingsobjekt för att bli Super Sailor Moon igen, och får en ny attack. Det är fortfarande bara temporärt och hon blir helt slutkörd av det, men vänjer sig gradvis.  Under ett besök på en filminspelning blir Chibusa bekant med en timid flicka vid namn Hotaru Tomoe. Chibusa upptäcker att Hotaru har kraften att hela skador. Det är en förmåga hon haft sedan hon var liten; hennes klasskompisar fryser ut henne för att de tycker hon är kuslig. Hon blir mycket trött och svag av att använda den, så Chibusa hjälper Hotaru hem till hennes far - professor Tomoe.

 

Uranus, Neptune och Pluto kontaktar Mamoru, i hans egenskap av jordens prins och framtida kung, för att förklara situationen. De tre är bärare av de yttre planeternas beskydd och kallar sig de Yttre hjältinnorna. De är starkare än de Inre hjältinnorna - Sailor Moon och de andra - för det var under Silvrets Årtusende deras uppgift att vakta solsystemet mot hot utifrån stjärnorna (vilket gör det närmast självklart att det var de tre som hade nycklarna till Graalen). När de uppväcktes i nutiden fann de emellertid att fienden redan hade anlänt. Mamoru vill att de ska samarbeta med Sailor Moon, men de anser att den här uppgiften är för tuff för henne.
     Annie följer med Chibusa hem till Hotaru och får en chock när hon upptäcker att professorn har en hushållerska, Kaori, som ser ut som Kaolinite! Kaori verkar däremot inte känna igen henne, och Annie lugnar sig snart; Kaolinite är ju död.  Hotaru bor i huset med sin far och hans assistenter. Hon går inte ut särskilt ofta eftersom hon är sjuklig och väldigt klen. Chibusa och hon blir i alla fall goda vänner och börjar vara tillsammans regelbundet. Chibusa märker dock snart att det är svårt att besöka Hotaru utan att bli bortkörd i dörren av Kaori.
     Vid ett sådant tillfälle springer Hotaru efter henne. Hon svimmar av påfrestningen och förs till ett sjukhus av tjejerna, men hennes far har förbjudit henne att låta sig undersökas av någon annan än familjens privatläkare. På vägen tillbaka råkar de stöta på Mimete och en daimon. Medan striden pågår får Hotaru svårt att andas, och när monstret kommer springande mot henne stoppar hon det oavsiktligt med en krevad av energi. Det blir droppen för Hotaru; det är som om hon har någon annan inuti sig, någon som skadar folk, och hon vill inte att Chibusa ska vara nära henne längre. Haruka tycker också att de borde hålla sig borta från henne, men Annie håller inte med. De Yttre hjältinnorna börjar hålla ett vakande öga på Hotaru och ogillar starkt att de Inre fortsätter försöka umgås med henne.  Hotaru vaknar för sin del ibland upp på sin säng med svaga minnen av att ha kämpat för kontrollen över sin egen kropp, sittande på en tron omgiven av dockor...

Rai får sin vision igen i episod 119, men den här gången ser hon den tydligare; det finns en mörk figur i den, någon som lyfter ett vapen över världen - och hugger. Michiru har också sett den och förstår att visionen är klarare för att den nu är närmare att fullbordas. Till skillnad från Rai inser de Yttre också vem figuren är.  De tycker att de Inre hjältinnornas sällskapande med Hotaru börjar vara farligt, så Setsuna berättar för dem om visionen. Hon använder Tidsstaven för att låta dem alla se vad Rai har sett, och förklarar att figuren är Dödens förkämpe, Sailor Saturn - Sailorhjältinnan som aldrig får vakna, Förstörelsens Krigare vars Tystnadens Glaive* skall utplåna världen.
     Det dröjer inte länge innan de Yttres misstankar blir bekräftade; under Mimetes nästa attack glöder Saturns symbol upp i Hotarus panna. De försöker genast döda henne, men hon skyddas av Sailor Moon som säger att hon inte har gjort något. Death Busters har märkt vad som har hänt och teleporterar Hotaru därifrån. Även professorn förstår den fulla vidden av det hon är, för vem kan rimligen vara en bättre Tystnadens Messias än Förstörelsens Hjältinna?

* Glaive = en typ av hillebard eller pålyxa. Jag har letat förgäves efter ett bra svenskt ord för den.

Chibusa är förkrossad över att Pu och de andra vill döda hennes vän. Hon springer hem till familjen Tomoe men finner huset tomt och övergivet. Mamoru söker information om professorn på nätet, och upptäcker att Souichi Tomoe är rektor för Mugen-akademin, en av Tokyos mest prestigefyllda skolor. (Mugen betyder egentligen ’oändlighet’ men används här som ett namn.) Setsuna bekräftar detta och berättar att de Yttre har bevakat akademin ganska länge; Haruka och Michiru har infiltrerat den som studenter. Mamoru hittar också en tidningsnotis om en explosion i Tomoes laboratorium för tio år sen - professorn och Hotaru var de enda som överlevde.
     Hotaru minns den olyckan ur ett annat perspektiv.

Hennes pappa talade med sina assistenter om kvantfysik och parallella dimensioner, fast lilla Hotaru såg bara vackert blinkande maskiner runt ett stort fint klot av glas. Sedan såg hon hur ett mörkt hål öppnades inne i klotet, ett hål fullt av stjärnor...
     Laboratoriet var helt demolerat, och i ruinerna efter detonationen var professorn ensam kvar i livet. Han höll snyftande sin dotters livlösa kropp i sina armar. En svart stjärna uppenbarade sig i luften och talade till honom. Den erbjöd honom Hotarus liv tillbaka men krävde honom själv i utbyte. Han accepterade, och den försvann in i hans ena öga.

Mimete upptäcker att professorn har tröttnat på hennes förfelade försök att skaffa hjärtkristaller och tänker ersätta henne med den tredje medlemmen av Witches 5, Tellu. Mimete tar en av Eudials maskiner och beger sig till Mugenakademin för att stjäla ett rent hjärta från en föreläsande astrofysiker i hopp om att blidka professorn. När Sailorhjältinnorna dyker upp använder hon maskinen och transformerar sig själv in i akademins elnät för att använda kraften i hela byggnaden, men Tellu kommer dit och dödar henne genom att dra ut sladden.
     Kort efteråt återvänder en tidigare aktör på scenen. Professor Tomoe tycker att Kaori (som nu öppet visar att hon är kär i honom) slösar bort sina talanger som hans hushållerska och vill att hon ska återgå till ’sin gamla position’. Hon tvekar först och verkar uppriktigt skrämd av idén, men han övertalar henne med orden: "Jag räknar med dig... Kaolinite".
     Tellus karriär visar sig däremot bli kort. Hon odlar en speciell krukväxt med förmågan att stjäla rena hjärtan och börjar sälja den; en kommersiell bluff i gammal god Jedyte-stil. Under en strid i hennes blomsteraffär muterar hon en växt till en jättelik planta som dras till rena hjärtan och utplånar deras bärare, men innan den hinner attackera Sailorhjältinnorna krossar Maskerade Rosen den behållare där hon förvarar alla kristallerna från sina offer. Tellu omges av en svärm av hjärtkristaller och dödas av sin egen planta.


 

Tellus ersättare Viluy tycker att Kaolinite är en flörtande föredetting och övertalar professorn att låta henne ta hand om saken. Hennes specialitet är teknologi; hon styr akademins stora centraldator med ett elektroniskt kontrollarmband och programmerar om skolans terminaler så att de drar ut elevernas hjärtkristaller. Samtidigt har tjejerna med hjälp av Ami och hennes berömda betyg tagit sig in på Mugen för att spana. Haruka och Michiru lyckas hitta Hotaru på sin tron i akademins källare, men Ami stoppar dem när de tänker angripa henne. Viluy kommer dit och anfaller dem med svärmar av mycket små nano-robotar som kan förtära en människa fullständigt. I striden skadas hennes armband; ett programfel uppstår så att nanorobotarna istället angriper Viluy själv och förintar henne.
     Vid den här tiden faller också en av de sista pusselbitarna på plats. Som de Yttre hjältinnorna sagt kommer Death Busters’ hot mycket riktigt från stjärnorna, från Tau Ceti där deras härskare, det fasansfulla väsendet Pharaoh 90, väntar på att ledas till jorden av Tystnadens Messias.

Episod 123 börjar med att Luna och Artemis upptäcker att mängder av studenter marscherar i trans mot Mugenakademin; den sista medlemmen av Witches 5, Cyprine, har börjat arbeta. Även hon baktalar Kaolinite för professorn, och Kaolinite inser att hon måste göra något drastiskt för att inte förlora hans välvilja. Hon beslutar sig för att fånga personen med det renaste hjärta hon känner till - Chibusa, som aldrig har gett upp hoppet om Hotaru. Kaolinite gömmer sig hemma hos Hotaru och väntar. Så småningom dyker Sailor Chibi-Moon åter upp där, och blir bortförd. Under tiden utvinner Cyprine hjärtkristaller från de zombifierade studenterna. När tjejerna kommer till akademin fångar hon dem i ett kontor och manifesterar sig som två personer, hon själv och hennes "tvillingkropp" Puchirol. En lång strid bryter ut, men till sist lyckas Sailorhjältinnorna lura Cyprine och Puchirol att skjuta ner varandra.
     Efter en stunds sökande i mörka passager hittar de professorn och Kaolinite vid ett altare framför Hotarus tron. På altaret ligger Sailor Chibi-Moon. De försöker ingripa men en osynlig barriär hindrar dem att nå henne, och inför deras maktlösa blickar drar Hotaru ut hjärtkristallen ur Chibi-Moons bröst och sväljer den.  Hon förvandlas... men inte till Sailor Saturn som alla fruktat, utan till en vuxen kvinna med enormt långt hår. Death Busters har till sist lyckats uppväcka sitt överhuvud; Pharaoh 90:s konkubin och Tystnadens Messias - Mistress Nine.

 

Mistress Nine dödar Kaolinite med en kommentar om att hon har fullgjort sin plikt. Professorn och hon försvinner och huset börjar kollapsa, men Sailorhjältinnorna lyckas ta sig ut med den medvetslösa Chibusa. De för henne hem till Mamoru, där han länkar sin livskraft till hennes för att hålla henne vid liv. Medan solen går upp vandrar de fem hjältinnorna beslutsamt tillbaka mot ruinerna av Mugenakademin för att rädda Hotaru.

Mistress Nine märker snart att Hotaru fortfarande verkar kämpa emot någonstans inne i henne, fast hon blir mest bara irriterad av det. Professorn och hon färdigställer en dimensionsport till Tau Ceti som skall visa vägen för Pharaoh 90. Det enda de nu behöver för att aktivera den är den heliga Graalen. Mistress Nine känner den komma närmare (Sailor Moon har ju den med sig). Hon reser en energikupol runt akademin. Tusentals daimonägg börjar kläckas, och utan föremål att bebo väller de ut i sina naturliga skepnader; formlösa varelser av rött halvflytande slem. Hela byggnaden blöder en röd flodvåg av dem och angriper Sailorhjältinnorna. Medan striden pågår fångar Mistress Nine Sailor Moon och drar in henne genom ett dimensionshål - och utan henne kan de andra inte teleportera sig in. Daimonerna retirerar och täcker kupolbarriären med sina kroppar.  Samtidigt är de Yttre hjältinnorna på väg mot Mugenakademin i sin helikopter för att försöka angripa Mistress Nine själva, även om de aldrig hittade sin egen Messias. När de närmar sig barriären slungar sig daimonerna ut över helikoptern, och den exploderar.
Uranus och Neptune finner sig sitta mitt i en detonation som står helt stilla, likt en frusen bildruta. Sailor Pluto förklarar att hon stoppade tiden för att rädda dem; men hon har nu brutit mot ett strängt förbud så hon kan inte längre följa med dem. De teleporteras innanför barriären och tiden startar igen. Helikoptern exploderar, med Pluto ensam kvar i den.  Sailorhjältinnorna på utsidan ser att den daimon-täckta barriären börjar expandera och förstår att den kommer att växa tills den når bebodda områden. De placerar ut sig i intilliggande kvarter och formar med sina krafter en egen skyddande barriär runtom den. Under tiden möter Uranus och Neptune den varelse som besuttit professor Tomoe, daimonen Germatos. Den lämnar hans kropp och besätter en grupp konstgjorda, gummiartade varelser för att förgöra dem. Striden verkar för ett tag hopplös, men någonstans ifrån frammanar en röst de två hjältinnornas Talismaner och de dräper honom.  Rösten var Sailor Plutos.

 

Mistress Nine använder Hotarus skepnad för att försöka lura Sailor Moon att ta fram Graalen, men hon går inte på det. Uranus och Neptune hittar dem och tänker anfalla men hindras av Sailor Moon för att de inte ska skada Hotaru. De blir istället fångade av Mistress Nines långa hår. Hon hotar att strypa dem om Sailor Moon inte ger henne Graalen. Just då kommer professor Tomoe in; han är äntligen sig själv igen och försöker tala med sin dotter. Mistress Nine har inget som helst intresse av Germatos’ kasserade kropp, men när hon försöker strypa även honom vaknar Hotaru åter inuti henne och tvingar henne att släppa taget. Hon kvider med Hotarus röst att hon känner sig svag och behöver Graalen. tar Sailor Moon fram den. Neptune och Uranus försöker panikslaget få henne att ta reson; de ropar och skriker åt henne att det bara är ett trick, men hon vill inte lyssna... men de har förstås rätt, och Tystnadens Messias skrattar högt i triumf när hon får Graalen i sina händer. Hon stoppar in den i en behållare i dimensionsporten. Den skickar en enorm stråle av svart energi upp i atmosfären, och den heliga Graalen förintas.
     Samtidigt har barriären nått fram till de fyra Sailorhjältinnorna som ståndaktigt försöker hålla den tillbaka. Daimonerna blir starkare när strålen stiger upp i luften men de kämpar tappert emot. Medan strålen fortsätter att växa störtar den stora Mugenakademin samman fullständigt. Porten blir till en sfär av energi, och någonstans djupt inne i den växer ett ljus i vars centrum finns en organisk pulserande tingest med långa tentakler - Pharaoh 90 är på väg. Då Sailor Moon försöker attackera sfären skjuter den mångfalt starkare kraftstrålar tillbaka. Hon skyddar professorn och Mistress Nine från dem med sin egen kropp men sjunker sedan bedövad ihop på golvet.
     Pharaoh 90 anländer inne i sfären; Tystnadens stund är kommen. En svart virvelvind av massiv förödelse stiger från ruinerna. De fyra Sailorhjältinnorna träffas av den och slungas handlöst bakåt. Deras kroppar driver medvetslösa omkring i de våldsamma vindarna.  I Mistress Nines kropp återupptas en annan strid. Hon vrålar och vrider sig i raseri när Hotarus personlighet tvingar sig fram i henne med förnyad intensitet, men för en stund lyckas ingen av dem få ett övertag. Plötsligt lyser Saturns symbol upp i hennes panna med ett bländande sken. Hon skriker högt - och hennes kropp upplöses och förintas helt, inför Sailor Moons och professorns skräckslagna ögon.

  


Mamoru sitter i sin lägenhet med Chibusa i famnen, omtöcknad av ansträngningen att ge henne av sin livskraft, när en spöklik skepnad visar sig för honom. Hotaru, i en Sailorhjältinnas uniform, tar fram Chibusas hjärtkristall och ger den tillbaka. Sedan försvinner hon.
     Sfären blir till en glob av svart energi som börjar expandera och utplånar allt i sin väg, precis som i Rais vision. Sailor Uranus och Sailor Neptune kan bara se på när deras sista hopp slutgiltigt krossas. De är bittra över alla uppoffringar som har varit förgäves, och undrar om Sailor Moon är nöjd nu när hon har dömt hela världen till undergång.  I nästa ögonblick övergår deras vrede till uppgivenhet när Sailor Saturn materialiseras framför dem. Allt hopp är ute: Dödsbringaren har slutligen vaknat.

   

Sailor Saturns budskap är dock ett annat än det väntade. Hon tackar Sailor Moon för att hon försökte hjälpa Hotaru och aldrig slutade tro på henne, och säger att hon nu vill återgälda hennes vänskap. Detta är Saturns strid; som Förstörelsens hjältinna är hon den enda som kan besegra Pharaoh 90, men hennes kraft skulle förinta hela världen om den utlöstes i det fria så hon måste konfrontera honom inne i sfären - fast det innebär också slutet för henne själv. Sailor Moon vill följa med henne men stoppas av Saturn som säger att hon är för svag; hon kan bara penetrera sfären som Super Sailor Moon, och utan Graalen kan hon inte längre förvandla sig. Därefter kastar sig Sailor Saturn in i sfären för att möta fienden. Sailor Moon försöker desperat förvandla sig ändå, men ingenting händer. Medan ljudet av en väldig strid rasar inne i sfären skriker hon ut sin förvandlingsfras gång på gång, allt mer uppgivet, snyftande och dunkande nävarna i marken - men ingenting händer.  De andra Sailorhjältinnornas tiaror börjar glöda. De viskar svagt hennes namn när de skickar sin kraft till henne... och Sailor Moons hjärtkristall kommer ut. Hennes egen tiara lyser upp och hon förvandlas, utan Graalen. Super Sailor Moon rusar mot Pharaoh 90:s pulserande sfär och tränger in i den.
     Den svarta virvelvinden stannar. En våldsam, öronbedövande urladdning av svart energi skjuter upp i atmosfären, den svarta sfären försvinner och lämnar en djup krater efter sig. Sedan blir allting tyst. Sailorhjältinnorna står kvar, sörjande Sailor Moons och Saturns offer, och Uranus undrar om de kanske hade hittat sin Messias utan att inse det.  Då sänker sig glimrande, fjärilsformade ljus ner till marken från månen. Super Sailor Moon materialiseras igen, trasig och blåslagen, och med blicken hos en som sett mer än någon dödlig någonsin borde behöva se. I hennes famn håller hon en liten baby; Sailor Saturn är borta, men Hotaru Tomoe har återfötts till ett nytt liv.

En ny dag gryr. Pluto är försvunnen och Saturn (inte Hotaru) antas vara död. Professor Tomoe vårdas för sina skador men har inga minnen av vad som hänt. Haruka och Michiru lämnar lilla Hotaru till honom. De har nu bara en sak kvar att göra - att besegra Sailor Moon. De vet att hon en gång skall väcka jorden ur en annan slags Tystnad och bli neo-drottning Serenity av Kristall-Tokyo, men de vågar inte lämna världens öde i händerna på en naiv lipsill som bevisade sin inkompetens genom att ge Graalen till Mistress Nine.  Den påföljande striden väcker dock Serenitys kraft i Sailor Moon. Uranus och Neptune knäfaller för henne och lämnar Tokyo, tillfreds att hon trots allt är stark nog att kunna fullfölja sitt öde.
     Lite senare får Chibusa ett meddelande om att hennes föräldrar vill att hon ska komma hem. Annie och hon tvingas hantera sina känslor över hur mycket de kommer att sakna varandra, men till slut ger hon sig iväg.  I Mugenakademins ruiner kläcks ett sista ägg som överlevt slaget. Med hjälp av professorns fortfarande intakta ugn förvandlar sig gelévarelsen till en fullt utvecklad daimon och ger sig ut i Tokyo för att utföra den enda plikt den känner till - att samla in hjärtkristaller. Under striden mot den undsätts Sailorhjältinnorna av Sailor Chibi-Moon som bestämt sig för att stanna i 1900-talet ett tag till.


Serien motsvarar ’Oändlighet’, den första av tre långa historiecykler i originalmangan (del 24–33, Bishoujo Senshi Sailor Moon vol 7–10). Många detaljer är annorlunda här, framför allt kring händelserna i slutet.


Tillbaka till ’Vad händer sedan’

Tillbaka till huvudsidan