Sailor Moon R (ep. 47-89): Episoder

"Jag vill bara vara en VANLIG flicka!!"
     Annie (episod 47)= aldrig visad i Sverige º = utgiven som serietidning

47: Sailor Moons återkomst  º

Två månader har gått sedan episod 46. Annie lever ett normalt liv utan minnen av att ha varit Sailor Moon, fast hon får en vag déja vu när hon ser de andra tjejerna. En natt landar en meteor i Tokyo med utomjordingarna Ale och Ann. De bosätter sig i en lägenhet med sitt Djävulsträd och börjar på Annies skola som Sejuro och Natsumi. Sejuro blir förälskad i Annie, och Natsumi i Mamoru. Deras cardian börjar stjäla energi från människor och anfaller Lima. Luna tvingas återuppväcka Annie för att ta hand om det nya hotet. Hon blir Sailor Moon igen, besegrar cardianen och inser att hon måste säga farväl till sitt liv som en vanlig tjej.

48: Återföreningen  º

Annie, som upptäckt att Mamoru inte minns deras romans, vill att katterna ska lämna tjejerna ifred. En studio planerar en TV-såpa med Mikan Shiratori (från episod 7). Ami, Rei, Mako, Arianne och Lima erbjuds att provfilma. Lima är nervös, så Annie följer henne dit. De andra får en déja vu när de möter varann. Ale och Ann slår till mot provfilmningen och cardianen Minotaur anfaller tjejerna. Sailor Moon klarar inte av den, så Luna måste återuppväcka Rai och de andra; Mars och Venus dödar cardianen. Sailor Moon upptäcker nu att hon förlorade Månstaven i episod 46.

49:  †

En cardian skadar Shinozaki, en barndomsvän till Mako som stöttade henne när hennes förre pojkvän gjorde slut. Mako är rasande och vill hämnas på monstret. Annie försöker återuppväcka Mamorus minnen med teckningar om Silvrets Årtusende, utan resultat. Vid deras nästa strid mot cardianen visar sig Månljusets Riddare; Sailor Moon tror att han måste vara Endymion och förstår inte varför han inte säger det. Sailor Jupiter är försvagad av att ha donerat blod till Shinozaki men dräper cardianen när hon ser den anfalla Sailor Moon.
• Se min sammanfattning av episoden för en mer detaljerad översikt.

50: Annie är på hugget

Tjejerna besöker en nyöppnad Virtual Reality-arena. Annie går in med Mamoru, Sejuro och Natsumi, de andra tjejerna kommer dit senare. Annie möter sin pappa och Shino därinne. Ale och Ann släpper ut cardianen Hellant i arenan, och den anfaller Annies pappa. Sailor Moon tar upp kampen mot den, men Måntiaran slutar plötsligt att fungera. Månljusets Riddare dyker upp fastän Mamoru är i samma rum. De andra tjejerna griper in, och Venus och Jupiter dödar cardianen. Annie är förbryllad över vem Månljusets Riddare egentligen kan vara.

51: Blomsterfestivalen  º

Tjejerna och Annies klasskompisar går på den årliga blomsterfestivalen i Tokyo. Ale och Ann skickar dit en cardian som tar Limas, Uminos och fröken Harunas energi, och fjättrar de andra tjejerna i ett träd. Sailor Moon försöker bekämpa den, men Måntiaran fungerar åter inte. Monstret krossar hennes brosch, och Annie och Luna sugs in i ett starkt ljus. I en astral dröm möter Annie drottning Selene som ger henne Silverkristallen i en ny brosch och en ny Månstav, och med dem en ny förvandling och en ny attack. Sailor Moon återvänder och besegrar cardianen. Annie inser nu att även om hon vill vara en vanlig flicka, vill hon också kunna skydda dem som hon bryr sig om.

52: Dagiskris

Arianne möter en liten flicka, Miyu, som beundrar Sailor Moon. Pojkarna på Shibas daghem säger att hon inte finns, så Arianne följer Miyu dit och försöker övertyga dem. Ale och Ann låter cardian Gigaros stjäla energin från barnen i en skolbuss. Ami räknar ut att bussen till Shibas daghem är dess troliga nästa mål. Annie förklär sig till en dagisfröken och möter Arianne på bussen. Den blir anfallen, och Sailor Moon och Sailor Venus slåss mot cardianen. Barnens hejarop inspirerar Venus som får en ny attack. Efteråt säger Miyu att Sailor Venus är ännu coolare än Sailor Moon.

53: Barnpassning är ett hårt jobb

Ales och Anns cardian Banderas anfaller ett spädbarnsdagis och stjäl energin från bebisarna. En av dem, Manami, klarar sig då hans mamma skyddar honom med sin kropp. Mamman hamnar på sjukhus i några dagar och Mamoru tar på sig att ta hand om Manami under tiden. Annie försöker hjälpa till men får konkurrens av Natsumi. Annie börjar tvivla på att hon och Mamoru passar ihop. Tjejerna anländer när cardianen slår till mot ett nytt dagis. Sailor Mercury blir så arg att hon får en ny attack. När Manami hämtas av sin mamma säger han sina första ord, "Mamoru" och "Annie".

54: Rais sång  †

Arianne och Mako hjälper Rais farfar i templet medan Rai jobbar med i festivalkommittén på sin skola. Hon ska uppträda på skolfestivalen med sånger som hon har skrivit själv. Ale och Ann kommer dit, men blir först anlitade av några tjejer att uppträda på scenen i en modeuppvisning. När det är Rais tur förstör deras cardian föreställningen. Den nedkämpar Sailorhjältinnorna och slår ut Rais notblad. Sailor Mars är försvagad men blir rasande och får en ny attack. Festivalen återupptas, och hon sjunger sin egen melodi, ’Den eviga kärlekens sång’.
• Se min sammanfattning av episoden för en mer detaljerad översikt.  Den svenska titeln ovan är hämtad från Olav F Andersens dubbningsmanuskript.

55: Att älska är att...

Mako får vårkänslor för Månljusets Riddare och börjar misstänka att han är Sejuro. Hon försöker uppvakta honom med en lunchlåda. Han förstår inte kopplingen mellan kärlek och mat, och säger att kärlek är något som man tar när man vill ha det. Det övertygar Mako om att hon hade fel. Ann är rasande över att Mako flörtar med Ale. Hon anfaller, och Ale skickar fram cardianen Overtiro för att lugna henne. Jupiter påminns av Månljusets Riddare om vad kärlek är, och inspireras till en ny attack. Efteråt gör Ale en lunchlåda åt Ann, fast han vet inte vad man ska ha den till.

56: Operation Snövit  º

Mamoru ska sätta upp en teaterpjäs på Stadshuset, och tjejerna erbjuder sig att hjälpa till. De ska sätta upp ’Snövit’ men blir oense om vem som ska spela titelrollen. Natsumi lurar till sig rollen för att få bli kysst av Mamoru i slutscenen; Annie får spela den elaka häxan. Ale blir svartsjuk när han får höra att Mamoru ska spela prinsen, och på premiärdagen skickar han cardianen Viprot till Stadshuset. Den förstör hela föreställningen, men Sailorhjältinnorna äntrar scenen och besegrar den inför en jublande publik. Ann är förtvivlad över att hon inte fick kyssa Mamoru.

57: Farligt möte efter skolan

Tjejerna försover sig efter en nattlig strid. Fröken Haruna, som är sur efter en inställd träff, ger Annie och Natsumi en kvarsittning. De tävlar om att den som klarar sin läxa först ska få Mamoru. Ann försöker ta Annies energi men lyckas inte komma åt henne. Då Ale frammanar cardianen Amanger börjar Djävulsträdet glöda, och cardianen löper amok. De andra Sailorhjältinnorna jagar den genom staden. Sailor Moon besegrar Amanger när den dyker upp vid skolan. Annies och Natsumis tävling blir oavgjord. Ale är förbryllad över händelseutvecklingen.

58: Saknad kärlek  º

Djävulsträdet börjar vissna. Sejuro och Natsumi skolkar från skolan, så en bekymrad Annie hälsar på dem. Hon kikar in i trädets rum och dess grenar försöker gripa henne. Senare märker tjejerna att en kvist från trädet har fastnat i hennes hår. Katterna ser att den är utomjordisk och förstår att Sejuro och Natsumi är Ale och Ann. Annie har svårt att tro det och går hem till dem, samtidigt som Mamoru kommer dit. Natsumi knuffar in Annie i Djävulsträdets rum där cardianen Yarma anfaller henne. Då ryter trädet "Nog!" och dess grenar börjar röra sig, krossar väggarna och genomborrar hela huset. Sailorhjältinnorna anländer lagom för att höra ett utdraget skrik från Annie...
• Avsnittet är den första delen i en sammanhängande historia som fortsätter i episod 59.

59: Djävulsträdets hemlighet  º

Sailorhjältinnorna tar sig in i huset. Ale och Ann inser att Annie och Mamoru älskar varandra, inte dem själva, när de ser dem skydda varandra. Annie förvandlar sig, och Månljusets Riddare dyker upp. När Ann fortsätter att anfalla tjejerna går Djävulsträdet till attack. Ann försöker skydda Ale och genomborras av en gren. Trädet börjar tala. Det berättar om sin planet där det skapade deras folk, som förstörde planeten i ett krig; trädet flydde ut i rymden där Ale och Ann föddes. Trädet renas av Sailor Moon och återföds som ett nytt plantskott. Ann återupplivas. Månljusets Riddare avslöjar att han är den del av Mamoru som beskyddar Annie, och återvänder in i Mamorus kropp; Annie och Mamoru är återförenade. Ale och Ann lämnar jorden med Djävulsträdets skott.


60: Den mystiska flickan  º

Rubeus och Hemsökelsens Fyra Systrar kommer till jorden i sitt UFO, på jakt efter "lillflickan" som har Silverkristallen. Annie och Mamoru är ute på en träff när en liten flicka, Chibusa, faller ner från skyn och kräver att få Silverkristallen. Då hon inte får den hypnotiserar hon familjen Tsukino och infiltrerar dem som Annies kusin för att leta efter den. En månskära lyser upp i Chibusas panna när hon börjar gråta i Hikawatemplet. Ljuset lockar dit Kermasite, och Sailor Moon måste försvara Chibusa från henne. När Maskerade Rosen håller i Chibusa får han en vision om ett enormt torn av kristall. Wiseman introduceras och nämner det framtida Kristall-Tokyo.

61: Mamoru gör slut  º

Rubeus vill hitta Kristall-Tokyos framtida hörn, kristallpunkterna, och fylla dem med svart kraft som förhindrar att staden bildas i framtiden. Den första punkten finns vid sminkbutiken Otafuku ya. En av Bertesites droider tar över den för att besudla platsen med ’Leendets smink’, men stoppas av Sailor Moon. Svartsjukan mellan Annie och Chibusa inleds. Annies föräldrar möter Mamoru för första gången; mamma Ikoko gillar honom, pappan gör det inte.  Mamoru gör plötsligt slut med Annie, som blir helt förkrossad av beskedet - han påstår att han inte längre älskar henne, men det antyds att han har fått en ny vision...

62: Hjältinnornas vänskap

Ami har fått ett utlandsstipendium och tänker flytta till Tyskland. Annie är förtvivlad, men tjejerna anser att Ami måste få leva sitt eget liv. Den andra kristallpunkten finns vid glassbutiken Bob Floy. Bertesite och droiden Nipus tar över den och säljer glassar som sprider svart kraft. Artemis blir djupfryst när han undersöker butiken; Arianne letar efter honom och upptäcker deras planer. Ami åker till flygplatsen, men inser att de andra behöver henne och ändrar sig.  Katterna ger tjejerna handledskommunikatorer och stavar som ger dem nya förvandlingar. Mercury får en ny attack.

63: Styrka och skönhet för flickor

En veckotidning varnar tjejer för en ful gubbe i Hikawatemplet. Reis farfar tröttnar på att vara präst när unga flickor slutar komma dit, och startar upp en kurs i "försvarsgymnastik" i en sidobyggnad; Yushi rekryterar en massa tjejer. Templet är en kristallpunkt. Kermasite flörtar sig till att bli tränare på kursen istället för Yushi, och tjejerna fylls av svart kraft när droiden Dummel kör fribrottning på dem. Sailor Moon och Sailor Mars stoppar det hela; i ilskan över att de gett sig på hennes farfar får Mars en ny attack. Farfar beslutar sig för att starta en ny, och mer ofarlig, kurs i jazzdans.

64: Chibusas hemlighet

Petzites droid skapar ett åskväder för att skrämma fram Chibusa, som springer bort från sitt dagis; Annie och Mamoru letar efter henne i regnet. Chibusa använder sin ballong för att tala med ’Poo’ som säger att hon behöver Silverkristallen för att rädda sin mamma. Hon försöker åka hem med en Tidsnyckel, men upphäver gravitationen i ett café där de andra tjejerna är. Droiden jagar in henne i caféet, där Sailor Moon besegrar den. Chibusa vägrar svara på frågor och går iväg med Rosen. De fyra systrarna ses bråka inbördes. Shino har ett nytt Sailor Moon-spel, likt Sailor V-spelet.

65: Kärleksgnabb

Mako och Arianne börjar gräla och anklagar varandra för att inte kunna komma över sina gamla killar. Calver och Petzite tar över Maskotbutiken, nästa kristallpunkt, där de säljer lyckostenar och kärleksamuletter med svart kraft. Annie, Arianne och Mako går dit. Petzites brustna hjärta antyds; hon drivs till raseri av tjejernas ynkliga prat om killar. Sailorhjältinnorna möter de två systrarna i deras verkliga skepnader. Calvers droid Jermani fångar tjejerna, men besegras av Sailor Moon. Mako och Arianne enas om att deras känslor inte är en svaghet - kärlek gör en stark.

66: Att laga curry

Chibusas skola ska ha curryfest, men Annies föräldrar är upptagna så Annie och Mamoru ska gå istället. Varuhuset där de tänker köpa ingredienser är nästa kristallpunkt. Petzite och Calver säljer ’mörk frukt’ där; de som smakar den blir zombies och allt de rör vid ruttnar. Sailor Moon, Rosen och Mars besegrar droiden Avocado. Systrarna bråkar bara om vem som ska förgöra dem, och ger sig av när de andra tjejerna anländer. Senare tillagar Annie curryn för festen - och lyckas. Det nämns att Petzite varit olyckligt kär. Man ser vaga glimtar från Chibusas minnen av sina föräldrar.

67: Semester

Rei har åkt iväg till en avlägsen ö. De andra tjejerna följer efter, och tar strandsemester vid havet. Chibusa räddas från hajar av en ung dinosaurie som hon döper till Kirin. De tar skydd i en grotta på en vulkanö medan tjejerna letar efter Chibusa i en motorbåt, och Kirins mamma letar efter sin unge. Vulkanen får ett utbrott. Grottan rasar in och fångar de två dinosaurierna; Sailorhjältinnorna måste rädda dem undan lavan. Senare ser de från motorbåten hur Kirin och hans mamma simmar iväg ut mot havet.  Episoden är fristående från den vanliga handlingen, utan den Svarta Månen.

68:  †

Chibusa rymmer efter att ha kissat på sig i Annies säng. Hon försöker använda Tidsnyckeln men misslyckas igen och blir jagad av Hemsökelsens Systrar. Annie råkar höra Chibusa tala med Poo om det framtida Kristall-Tokyo, den Svarta Månen och Chibusas mamma som är i fara. De fyra systrarna dyker upp, och en stor strid utbryter där tjejerna även möter Rubeus för första gången. Fienderna retirerar, men Chibusa kan inte berätta mer om vad det hela handlar om.  Det avslöjas att Kristall-Tokyo skyddas av fyra Sailorhjältinnor, och man får nu se Chibusas mamma tydligt.
• Se min sammanfattning av episoden för en mer detaljerad översikt.

69: En mardröm

Mamorus vision visas i sin helhet. Annie ser Mamoru skjutsa en tjej på sin MC och tror att han har en ny flickvän. Under en nattstrid mot Petzite och Calver sövs Sailor Moon av droiden Akamuda, och hon fångas i en mardröm som suger ut hennes energi. Hon blir allt svagare tills Luna inser att bara Maskerade Rosen kan bryta den. Han störtar dit och väcker Sailor Moon med en kyss som fördriver droiden ur hennes kropp; Rosen förnekar dock att han älskar henne, men hon förstår att någonting annat ligger bakom hans beteende. Tjejen visar sig vara Motokis lillasyster.

70: Sailor Mars mot Kermasite

Kermasite, som är kär i Rubeus, skickas ut till Hikawatemplet för att fånga Chibusa. Yushi stoppar henne och blir skadad när han försvarar Rai. Sailor Mars skadas själv när hon skyddar Yushi, men Kermasite blir bara förvirrad av deras uppoffringar. En besviken Rubeus visar sig. Kermasite inser att hennes kärlek är obesvarad när han vägrar hjälpa henne. Han ger henne en bomb och beordrar en självmordsattack; den förkrossade Kermasite tänker lyda, men Sailorhjältinnorna oskadliggör bomben. Hon anfaller dem då i blind förtvivlan. Sailor Mars skyddar henne och övertygar henne om att hon ännu har en framtid, Sailor Moon renar Kermasite så att hon blir en vanlig människa.

71: Sailor Mercury mot Bertesite

Systrarna är rasande över Kermasites förräderi. Rubeus hittar en kristallpunkt i Schacktornet, där Ami ska delta i ett schackmästerskap. Bertesite tar sig in och upptäcker Amis identitet. Då hon och Ami blir finalister i mästerskapet tar hon de andra som gisslan och tvingar Mercury att spela shack med sitt liv som insats. Bertesites plan omintetgörs, och Petzite och Calver överger henne. Hon vet att hon är förlorad och börjar förtvivlat frysa ner hela salen i en självmordsattack, men Kermasite bevisar att en syster ändå älskar henne. Sailor Moon renar Bertesite med Silverkristallen.

72: De fyra systrarnas sorg

Rubeus ger Petzite en kraftstav och befaller henne att döda Sailorhjältinnorna, Chibusa och de två förrädarna. Petzite och Calver fångar sina systrar. Chibusa upptäcker tjejernas identiteter när hon ser dem förvandla sig. Petzite berusas av stavens kraft och anfaller även Calver under en strid på en hängbro. Rubeus, som bara ville samla allihop på en plats, låter staven öppna ett dimensionshål; Petzite är nära att sugas in men räddas av sina systrar. Tjejerna hoppar in i hålet och förstör staven med sin Sailorattack. De renar de två systrarna, och både Chibusa och Rubeus ser Silverkristallen.

73: Hotande UFO

Chibusa intalar sig att Annie inte förtjänar att vara Sailor Moon och tar hennes förvandlingsbrosch. Hon gömmer sig för tjejerna hos Mamoru men flyr därifrån när Annie kommer dit. Rubeus vet att hon nu har Silverkristallen. Han hittar henne när hon försöker använda sin Tidsnyckel, och sänker ner sitt UFO över Tokyo. Sailorhjältinnorna räddar Chibusa men har ingen chans mot dess arsenal; Rubeus tar tjejerna tillfånga inför Annies och Rosens ögon.  Esmeralda introduceras här. Man får se Kristall-Tokyo under attack, i en flashback där Chibusa skyddas av fyra Sailorhjältinnor.
• Episoden är den första delen i en sammanhängande historia som fortsätter i episod 74.

74: Rymdstrid

Sailor Moon har tre timmar på sig att ge Rubeus Silverkristallen och Chibusa, annars dör tjejerna. Annie är bitter men vet att måste ta hand om det ensam. Hon smiter ut, och en ångerfull Chibusa följer efter. Rubeus tar båda ombord och styr ut i rymden. Sailor Moon och Rubeus kämpar, men UFOt ger honom krafter. Chibusa ser en kristall som glöder när han slåss och lyckas krossa den. Det befriar tjejerna, och UFOt börjar brytas sönder. Sailorhjältinnorna teleporterar sig därifrån. Esmeralda visar sig och hånar Rubeus just innan UFOt exploderar.  Prins Diamund introduceras.

75: Sailor Pluto

Chibusa ligger utslagen i feber; fienden anfaller hennes drömmar. ’Poo’ - Sailor Pluto - visar sig för tjejerna i hennes ballong. Hon ber dem att hjälpa Lilla Ladyn och tar in dem i Chibusas feberdröm, där hon jagas av en droid i ett skövlat Kristall-Tokyo. Hon känner inte igen dem, men lär sig till sist att lita på Sailor Moon, som besegrar droiden. Tjejerna får se en skymt av Chibusas mamma i ett kristallblock innan Chibusa vaknar.  Diamund, Esmeralda och Saffir ses konferera på Nemesis. Saffir och den Svarta Kristallen introduceras, och det framgår att Esmeralda är kär i prinsen.

76: Esmeralda går till attack

Annies och Chibusas rivalitet om Mamoru fortsätter. Esmeralda tar över Rubeus' uppdrag; hon vill förgöra nutidens värld genom att placera ut små kristallstatyer vid punkter med negativ energi, tills den Svarta Porten öppnas och täcker jorden med svart kraft. I Tokyo hittar hon en negativ punkt vid ett nyöppnat konditori där tjejerna sitter och äter bakelser. Hon sätter ut en staty och en droid som anfaller gästerna, tills Mercury inser att dess kropp är känslig för vatten. Sailorhjältinnorna och Maskerade Rosen möter Esmeralda och förstår att hon har ersatt Rubeus.

77: Kärleken återuppstår

Annie förblir deprimerad över att Mamoru inte vill förklara varför han gjorde slut. Lima och Umino deltar i en kurs på skolan i att göra kärleksband. Esmeralda hittar en negativ punkt där, och hennes droid Udering tar lärarinnans plats på kursen. På kvällen somnar Annie till, och får då samma vision som Mamoru har haft. Hon förstår att han hållit dem isär för att skydda henne. Kärleksbanden från kursen börjar avge svart kraft, men tjejerna och Rosen besegrar droiden, och han inser att de bör kämpa ihop vad det än medför i framtiden.  Senare väntar Mamoru på Annie i en park; hon säger att hon inte bryr sig om kommande faror bara de kan vara tillsammans nu. De kysser varandra...

78: Sailor Venus rycker ut

Julhelg, en influensaepidemi drabbar Tokyo. Alla tjejerna insjuknar utom Arianne. Hon går runt till de andra och försöker hjälpa dem, men lyckas bara ställa till katastrofer. Annie ser att hon trots allt gör det för att hon bryr sig om dem. Arianne och Chibusa går till ett apotek som delar ut mediciner. Apoteket är en negativ punkt - Esmeraldas droid Parko ger de sjuka medicin med svart kraft, och Sailor Venus upptäcker att det är Esmeralda som har spridit influensan. Droiden fångar henne, men de andra anländer och besegrar den. Alla de drabbade tillfrisknar... och då blir Arianne sjuk.

79: Artemis äventyr

Artemis tröttnar på att få höra att han är klumpig och vill få Luna att respektera honom. Han följer en man till Djurens Rike, en djurpark för herrelösa husdjur. Esmeralda hittar en negativ punkt där; hon placerar ut en staty och droiden Dogbar tar en veterinärs plats. Den kontrollerar djuren och får dem att anfalla folk - och Artemis. Luna hittar honom, katterna skyddar varandra från djuren, och när droiden anfaller tjejerna ger sig Artemis på den tills Sailor Moon kan förgöra den. Djuren blir normala igen. Luna tycker att Artemis var modig... men att han fortfarande är en klumpeduns.

80: Ami blir utstött

Esmeralda sätter ut en staty vid en kvällsskola. Nästa dag börjar dess elever, bl a Umino, anklaga Ami för att fuska i skolan. Ryktet sprider sig och Ami är förtvivlad. Hon undersöker kvällsskolan där hon möter Esmeraldas droid. När hon kallar dit de andra ger droiden henne hallucinationer om att tjejerna hånar och hotar henne. De andra måste fly när Mercury ger sig på dem. Hon följer efter och tänker anfalla dem, men vänder i sista stund sin attack mot droiden - hon vet att tjejerna aldrig skulle hata henne på riktigt. När den besegrats blir eleverna normala igen och ber Ami om ursäkt.

81: Blir den Svarta Porten färdig?

Chibusas kompisar Momo och Kyusuke introduceras. Esmeralda sätter ut två statyer i en park och vid Juubans grundskola; de växer snabbt. Barnen i skolan fylls av svart kraft och skövlar skolhuset. Sailor Moon letar efter Chibusa, de andra tjejerna upptäcker att parken är en avledningsmanöver. Dubbeldroiden Kili och Kira leder skolbarnen mot Sailor Moon och Chibusa. Momo anfaller dem men väcks av Chibusas energikrevad och räddar henne från en attack. Sailorhjältinnorna besegrar droiderna. Wiseman inser att Chibusa är mer värd för dem levande än död. Hon vill återvända hem och hjälpa sin mamma; Mamoru och tjejerna beslutar sig för att följa henne till framtiden.
• Episoden är den första delen i en sammanhängande historia som fortsätter fram till episod 88.

82: Tillbaka till framtiden

Chibusa, tjejerna, katterna och Mamoru reser till Tidsporten och återser Sailor Pluto som släpper in dem i Tidstunneln. Den Svarta Månens familj märker att de är på väg. Esmeralda skingrar dem i den kaotiska tunneln och skickar ut droiden Lack efter dem. Den konfronterar Chibusa maskerad till hennes mamma (som man får se tydligt) men hon avslöjar den. De andra hittar dit på olika sätt och lyckas besegra den kraftfulla droiden med en Sailorattack. Tillsammans korsar de utgången till framtiden, kommer ut i 3000-talet och får se det mäktiga Kristall-Tokyo - en livlös stad i ruiner.

83: Den Svarta Månens historia

Bland ruinerna möter de ett hologram av kung Endymion, Mamorus framtida jag, som tar dem till Kristallpalatset. Han berättar för dem om den framtida katastrofen, Kristall-Tokyo och Nemesis, om Sailorhjältinnorna, neo-drottning Serenity och Lilla Ladyn. Sailor Moon och Maskerade Rosen förstår till sist att Chibusa är deras framtida dotter.  Prins Diamund tar sig in i palatset och för bort Sailor Moon till ett citadell utanför staden. Han försöker förföra henne med hypnos, men Rosen har följt efter dem. De flyr i en hängglidare då en virvel av svart energi distraherar Diamund. Saffir inser att virveln var Esmeraldas verk. Annie och Maskerade Rosen återvänder till Kristallpalatset.

84: Den Lilla Ladyn Chibusas hemlighet

Endymion berättar att stadens försvar föll för att någon tog Silverkristallen. Chibusa springer ut från palatset och fångas av Wiseman som väcker hennes förträngda minnen; hon tog kristallen, och den försvann när hon rörde den. Han skapar falska minnen där alla ger henne skulden för allt som hänt. Esmeralda befaller Wiseman att hjälpa henne bli Diamunds drottning. Hon får en magisk tiara, men förvandlas till en drake. Den anfaller palatset, Sailorhjältinnorna kämpar mot draken och Esmeralda dör i strid. Wiseman hävdar att han nu har den enda bundsförvant han behöver.

85: Den Svarta Ladyns födelse

Wiseman förvrider Chibusas minnen tills hon tror att ingen älskar henne. Hon uppfylls av svart kraft och förvandlas till Svarta Ladyn. Wiseman, Diamund och hon reser till dagens Tokyo, där prinsen planterar en skärva av den Svarta Kristallen på en gata. Skärvan börjar växa snabbt. Sailor Pluto varskor Sailor Moon och de andra, och för dem tillbaka till nutiden. När de beger sig mot kristallen stoppas de av Svarta Ladyn, och de förstår att hon är Chibusa. En chockad Sailor Moon försöker rena henne från svart kraft med Silverkristallen, men Wiseman förhindrar det.

86: Slutet för Saffir

Kristallen tornar upp sig över Tokyo och folk flyr i panik från staden. Saffir hör Wiseman tala om hur Dödens Fantom ska utplåna allt liv i universum. Han skadas men flyr till nutiden. Saffir hittas av Hemsökelsens Systrar och tas om hand av dem - han är Petzites olyckliga kärlek. Hon ber honom stanna, men han måste varna sin bror, så de ringer upp Annie. Saffir tar sig mot kristallen medan Sailorhjältinnorna uppehåller Svarta Ladyn. Prins Diamund är villig att lyssna på sin bror, men då dyker Wiseman upp, mördar Saffir och försvinner igen. Diamund är rasande. Petzite sörjer.

87: Wiseman visar sitt rätta ansikte

Annie möter Lima, som verkar ha förstått att hon är Sailor Moon. Diamund konfronterar Wiseman om Saffirs död men blir nonchalerad. Man ser en skymt av Wisemans kranium. Sailorhjältinnorna teleporterar sig in i kristallen. Sailor Moon fångas av prinsen men motstår hans hypnos. De pratar, och han inser att Wiseman har utnyttjat dem. I en strid mot Wiseman tar Diamund emot en attack riktad mot Sailor Moon, och dör i hennes armar. Wiseman tänker döda henne när han inte lyckas knäcka henne med sina visioner, men försvinner när Rosen och tjejerna dyker upp. De tar sig upp till en öppen plattform där Svarta Ladyn väntar dem; det är dags att öppna den Svarta Porten...

88: Den sista striden

Dödens Fantom är Wiseman själv. Sailor Moon använder Silverkristallen och förvandlas till neo-drottning Serenity. Wiseman motarbetar henne, men hon lyckas till slut få Svarta Ladyn att minnas sin verkliga barndom och bli Chibusa igen. Den Svarta Porten öppnas. Serenity slåss mot Wiseman men han är nu alltför stark. Chibusa börjar gråta, och hennes tår blir den försvunna Silverkristallen från 3000-talet. Chibusa förvandlas till en prinsessa, hon och Serenity förgör Wiseman tillsammans. I en vision möter de drottning Selene som återkallar dem till livet. Den Svarta Kristallen krymper ihop och försvinner. Senare tar Chibusa farväl och kallar Annie "mamma". Hon återvänder till sin egen tid, där hon möter sina föräldrar och Sailorhjältinnorna i det återuppbyggda Kristall-Tokyo.

89:  †

Episoden är ihopklippt av glimtar från episod 90 och återblickar från seriens två första år. Tjejerna kommenterar det hela, spekulerar vilka de nya figurerna man ser kan vara, och påminner varandra om vilka hot de kämpat mot förut. Striden från episod 68 visas i sin helhet. Rai och de andra retar Annie om att detta vore ett bra tillfälle för någon av dem att ta över som seriens huvudperson, och alla ges varsin kavalkad av gamla minnesvärda ögonblick.  Episoden inleds med ett montage där de två årens fyra öppningssekvenser (varav tre har visats i Sverige) spelas upp samtidigt.
• Episoden har aldrig blivit översatt eller dubbad till svenska.


Till ’Sailor Moon R: Översikt’
Tillbaka till ’Sammanfattning’

Tillbaka till huvudsidan