Sailor Moon (ep. 1-46): Episoder

"Det händer underliga saker här i Tokyo, Annie!"
     Luna (episod 1)* = utgiven på köpvideo º = utgiven som serietidning

1: Hur lipsillen blir Sailor Moon  *º

Annie Tsukino är en snäll men vimsig skoltjej med dåliga betyg, som drömmer om att vara som hjältinnan Sailor V. En morgon befriar hon en katt från några busungar. Katten Luna visar sig kunna prata; hon ger Annie en magisk brosch som förvandlar henne till Sailor Moon och säger att hon måste hitta Månprinsessan. Det Mörka Kungarikets drottning Morga ger general Jedyte i uppdrag att stjäla livsenergi från människor tills de har funnit Silverkristallen; Jedytes demon Founa tar över guldsmedsbutiken Osa-P och absorberar kundernas energi genom juvelerna. Sailor Moon har ingen aning vad hon ger sig in på, men lyckas rädda sin kompis Lima från demonen och möter Maskerade Rosen för första gången.
• Episoden är baserad på ’Usagi - Sailor Moon’, del 1 av originalmangan.

2: Ett spåhus fyllt med demoner  *º

Annies töntige klasskompis Umino är förälskad i Annie. Han besöker ett nyöppnat siarpalats för att bli spådd om deras framtid tillsammans, men sierskan är en av Jedytes demoner. Hon påverkar Umino och flera andra killar i klassen att bli ett gäng bråkstakar. Nästa dag börjar de terrorisera skolan (och Annies fröken Haruna) medan de sakta töms på upprorisk energi. Sailor Moon rycker in och besegrar demonen. Motoki introduceras i den här episoden, och Annie börjar nu spela Sailor V-spelet.

3: Rädda kärleken!  *º

En mystisk, komaliknande sömnsjuka härjar i Tokyo. Jedyte och hans demon Frau har startat ett radioprogram där de läser upp insända kärleksbrev. Med hjälp av förhäxade broscher söver de sedan de som skickat brev till dem, för att stjäla energin i deras romantiska drömmar. Lima och fröken Haruna blir två av de som drabbas. Det hänger på Sailor Moon att stoppa programmet, och hon måste konfrontera Jedyte - i direktsändning. Annie får sin förvandlingspenna och möter Jedyte för första gången.

4: Bantningsfeber  *

Annie upptäcker att hon har gått upp i vikt och bestämmer sig för att banta. Samtidigt öppnar Jedyte ett träningsinstitut där han stjäl kundernas fysiska energi i speciella "slimkapslar". Annie får veta att fröken Haruna har blivit smalare efter att ha varit där. Hon går dit och tränar, men glufsar i sig massor av mat efteråt. Haruna fortsätter tömmas på energi tills hon nästan dör, och Sailor Moon måste ingripa för att rädda henne. Ovanligt nog använder Jedyte vanliga människor som underhuggare i den här episoden.

5: Shanellans mystiska doft  *

Annies lillebror Shino tycker inte om katter och vill inte ha Luna i huset. Jedytes demon Igoula öppnar en djuraffär där hon stjäl energin i kundernas känslor genom magiska gulledjur kallade "shanellor". Shino skaffar en shanella och blir snabbt mer och mer fixerad vid den. Sailor Moon måste rycka in för att rädda sin bror. Hon besegrar demonen och övertalar Shino att ändra sig om Luna, som nu blir accepterad som en medlem av familjen Tsukino. Sailor Moon använder en specialattack, ’Måntiarans Sjärnstoff’, som bara förekommer i den här episoden.

6: En vals för Akiko  *º

Jedyte har framställt en kassett med ohörbara ljudvågor som stjäl lyssnarnas livsenergi. Hans demon Siren tar sig in i en stor musikstudio för att smitta inspelningsutrustningen med ljudvågorna, men bandet råkar hamna i händerna på en berömd pianomusiker vid namn Yusuke Amade. Han är olyckligt kär i sin producent Akiko och tror att bandet innehåller hans nya låt som han har skrivit speciellt för henne. Yusuke och Akiko blir jagade av demonen, och Sailor Moon rycker in för att hjälpa dem.

7: Vem vill inte bli en stjärna?  *

Jedytes demon tar tonårsidolen Mikan Shiratoris skepnad och anordnar en falsk talangtävling. Annies klasskompisar ställer upp i den, och förhäxas att tro att de är stjärnor. Annie är nära att delta också men blir hindrad av Luna. Demonen arrangerar en falsk galashow där hennes offer får uppträda medan hon stjäl energin i deras prestationer. Sailor Moon rycker in och stoppar demonen. Annie tvingas nu inse att hennes flickdrömmar om att bli en idol aldrig kan uppfyllas så länge hon har sina plikter som Sailor Moon.

8: Terror  *º

Annies skola har en stjärnelev, en utstött plugghäst vid namn Ami Mizuno. Annie blir kompis med henne, fast Luna misstänker att hon är en demon. Man ser nu för första gången Luna tala med sin mystiske ledare genom Sailor V-spelet. Ami går på en exklusiv kvällsskola där en av Jedytes demoner stjäl elevernas hjärnenergi genom ett dataprogram. Luna övertygar till slut Sailor Moon om att Ami är demonen, men när de rycker in visar hon sig istället vara den andra Sailorhjältinnan - Sailor Mercury.
• Episoden är baserad på ’Ami - Sailor Mercury’, del 2 av originalmangan.

9: Tidsjakten  *º

Annie börjar lära upp Ami i den ädla konsten att fönstershoppa. Jedytes demon Mauro har startat en klockbutik, vars klockor stjäl folks energi genom att förvrida deras tidsuppfattning och göra dem stressade. Annie får en klocka därifrån av sina föräldrar och blir påverkad av den. Sailor Mercury och en hysteriskt otålig Sailor Moon tar upp kampen mot demonen, men de måste först ta sig igenom en dimensionell tidslabyrint för att hitta henne. Sailor Mercury får sin supermikrodator i den här episoden.

10: Buss på villovägar  *º

Jedyte har tagit arbete i ett litet shinto-tempel, Hikawatemplet, där han säljer kärlekstalismaner till unga flickor. Han ser sedan till att de tar en buss därifrån, körd av en demon som rövar bort dem och stjäl deras energi. Templets unga prästinna, Rai Hino, blir pressad av att polisen misstänker hennes farfar för försvinnandena, och vill inte ha någon hjälp av tjejerna. När hon kommer Jedyte på spåren förs hon bort till den dimension dit bussarna har försvunnit. Sailor Moon och Luna följer efter. Rai visar sig då vara den tredje Sailorhjältinnan - Sailor Mars.
• Episoden är baserad på ’Rei - Sailor Mars’, del 3 av originalmangan, men handlingen är ganska omgjord.

11: Onda drömmar  *º

Drottning Morga börjar tappa tålamodet med Jedytes misslyckanden. Hans demon Murido tar plats i ett tivoli som "Drömprinsessan" och stjäl barnens energi genom drömlika illusioner. Annie, Ami och Rai hör talas om att folk har försvunnit där och undersöker saken. Luna försöker få dem att inse vikten av att samarbeta, men Annie och Rai ligger mest i luven på varandra hela tiden. Till slut lyckas de ena sig länge nog för att besegra demonen. Deras förenade attack (en brinnande tiara) används för första gången.

12: Vem vill inte ha en pojkvän?  *

Demonen Titis är kär i Jedyte och vill imponera på honom, så hon arrangerar en romantisk havskryssning för att stjäla kärleksenergin från de förälskade paren ombord. Rai vinner två biljetter till kryssningen på ett lotteri och tar med sig Ami, trots att Annie mycket hellre vill åka med. Annie blir sur och använder sin förvandlingspenna för att smita ombord. Sailorhjältinnorna besegrar Titis, och drottning Morga hämtar tillbaka Jedyte innan han hinner ta strid mot dem. Han hamnar i onåd för att han har fått Titis dödad.

13: Slutet för Jedyte  *º

Drottning Morga har tröttnat på Jedytes fiaskon och ger honom ett ultimatum; förgör Sailorhjältinnorna eller dö. Han uppenbarar sig över Tokyo och utmanar dem att möta honom ute på en flygplats. När tjejerna kommer dit ser han dem förvandla sig, och jagar dem sedan med taxande jetplan. Maskerade Rosen ger sig på Jedyte men förlorar. Sailorhjältinnorna tror först att han blivit dödad. De överlistar Jedyte och besegrar honom. Han flyr tillbaka till det Mörka Kungariket för att berätta om deras identiteter, men drottningen lyssnar inte. Jedyte får den Eviga Sömnens straff och Neflite tar hans plats.

14: En ny mäktig fiende  *º

Neflite introducerar sitt alter ego, playboyen Masato Sanjoin, och sin metod att stjäla energi från en enda person som valts ut med hjälp av astrologi. Hans första offer är Rui Saionji, en känd tennisspelare som är en barndomsvän till Lima; Neflite gömmer demonen Tesni i hennes racket. Sailor Moon och Maskerade Rosen kämpar tillsammans för första gången. Zoysite introduceras, liksom Neflites magiska stjärnkarta, och Sailorhjältinnorna får för första gången höra talas om det Mörka Kungariket.

15: Får Rai första träffen?  *

En vacker park i Tokyo ska rivas upp och bli ett kontorscenter. Mamoru räddar Luna från att bli överkörd av en lastbil. Rai bestämmer sig för att fixa en date med honom i parken och arrangerar så att de träffas. Neflite gömmer sin demon Petatos i hatten på den gamle parkskötaren, som styr parkens smådjur mot byggjobbarna. Rais och Mamorus träff avbryts när demonen visar sig. Tjejerna besegrar den, och Rai börjar misstänka att Mamoru är Maskerade Rosen. Man får veta hans namn och lite fakta om honom, och ser en första antydan om hur han förvandlas. Mamoru och Rai blir ihop.

16: Bröllopsklänningen  *

Annies syslöjdsfröken Higura ska gifta sig. Samtidigt hålls en stor tävling i Juubangai om den bästa handsydda brudklänningen. Annie och Rai försöker båda komma med i den, trots att ingen av dem kan sy. Neflite gömmer demonen Widow i tyget som Higura ska göra sin klänning av. Hon blir snart alltmer aggressiv och förstör nästan förhållandet med sin fästman. Tjejerna smugglar in Annie som deltagare i tävlingen för att spana. Snart nog dyker Higura upp, inställd på att utplåna all konkurrens...

17: Annie som fotomodell  *

Neflite gömmer en demon i den kände fotografen Takahito Shinokawas kamera. Under demonens påverkan blir han fixerad vid att plåta vackra flickor, och sätter ut annonser där han söker efter fotomodeller. Annie svarar på en annons och blir antagen, men upptäcker att flickorna försvinner spårlöst när Takahito har fotograferat dem. Sailor Moon ingriper. Både Annie och Takahito inser så småningom att skönhet inte bara sitter i utseendet. Tjejerna får sina kommunikatorer här.

18: Shinos stora kärlek  *

Mika, Shinos tjejkompis från episod 5, gillar att tillverka klassiska dockor. Shino har förstört en speciell docka som hon ville ge till honom och Annie kräver att han ska be henne om ursäkt. Neflite gömmer en demon i en av Mikas dockor, och hon blir fixerad vid att tillverka fler. Demonen visar sig när Shino ska ge Mika en present under en dockutställning. Sailorhjältinnorna ingriper, och Shino och Mika blir sams igen. Mamoru och Rai syns ute tillsammans igen. Masato Sanjoin får se Mamoru och är en hårsmån från att känna igen honom.

19: –  º

Drottning Morga börjar förlora tålamodet igen. Neflite skickar ut mängder av kärleksbrev i Maskerade Rosens namn för att locka fram Sailor Moon. Lima, som är kär i Masato Sanjoin, tror att han är Rosen och nappar på betet. Det får Neflite att tro att det är hon som är Sailor Moon. Maskerade Rosen och Sailor Moon fångas högst uppe i ett hisschakt men blir räddade av Mercury och Mars. Ett antal premiärer här: Sailor Moon möter Neflite och ser att han är Masato Sanjoin; hon och Maskerade Rosen får tillfälle att prata, och han nämner sina mystiska föraningar; man får för första gången se Mamoru förvandlas.
• Episoden saknar svensk titel (presentatören är tyst i intro-vinjetten).

20: Sommar, stranden, flickor och spöken

Flickorna åker ut till havet på semester. De tar in på ett kusligt pensionat, och upptäcker snart att det spökar i huset. Ägarens lilla dotter Sakiko har psi-krafter; hennes far tvingar henne att under hypnos frammana spökena som träning. När hon blir alltmer ovillig att lyda sin far överförs det till ett spöke, som snart går bärsärkagång. Sailorhjältinnorna försöker bekämpa spöket men Sakiko är den enda som har makt att stoppa det.  Episoden är fristående från den vanliga handlingen, utan det Mörka Kungariket.

21: Rädda barnens drömmar!

Neflites nya offer är Hiromi Matsuno, tecknare på en studio som arbetar med en tecknad film om Sailor V. En stor del av historien handlar om Hiromi och hennes vän Kazuko, och ett löfte som de en gång gav varandra. Sailor Mercury försöker ge sig på Masato Sanjoin ensam men misslyckas. För att försäkra sig om Sailorhjältinnornas undergång skickar Neflite ut sina allra starkaste demoner, Castor och Pollux. Tjejerna lyckas besegra dem genom lagarbete. Deras förenade attack används här för andra gången.
• Hiromi, Kazuko, deras chef och hela studion är baserade på de personer som gjorde Sailor Moons TV-serie i verkligheten.

22: Annies första kyss  º

Japan får statsbesök av Diamantrikets prinsessa. Hon har med sig en värdefull kristall som aldrig visats offentligt. Luna undrar om hon kan vara deras prinsessa, och både Neflite och Maskerade Rosen vill undersöka om hennes skatt är Silverkristallen. Annie tar sig in på ambassaden där man håller en stor maskeradbal. Hon dansar med Maskerade Rosen och får en känsla av déja vu, Lima träffar Masato Sanjoin på balen, och sedan bryter allting lös... Kunta introduceras här. Man får se Mamorus mystiska dröm. Luna och Sailorhjältinnorna får för första gången höra talas om Silverkristallen. Maskerade Rosen avslöjar att han måste ha den, och tjejerna börjar tvivla på om han är en vän eller en fiende.
• Episoden är baserad på ’Maskeradbalen’, del 4 av originalmangan.

23: Limas stora kärlek  º

Lima berättar att hon är kär i Masato Sanjoin. Annie försöker övertyga henne att han är en skurk, men misslyckas. Drottning Morgas tålamod är slut och Neflite vågar inte möta henne; han vet att han måste uppvisa resultat eller dela Jedytes öde. Han frammanar den Svarta Kristallen, som har kraft att visa var Silverkristallen finns, och den pekar på Lima. Han lurar henne att stjäla en kristall från hennes mammas butik. Sailorhjältinnorna rycker in, men Lima hindrar dem från att göra slut på honom. Neflite räddar i sin tur Limas liv när Zoysites demon Yasha försöker ta den Svarta Kristallen. Det är nu inte längre säkert exakt vilken sida Neflite står på.


24: Är Neflite förälskad?  º

Efter att Neflite lurat Lima att tro att han bytt sida tror Zoysite att han verkligen är en förrädare. Hon kidnappar Lima och hotar att döda henne om hon inte får den Svarta Kristallen. Neflite försöker först intala sig att han inte bryr sig om Lima, men befriar henne ändå från tre av Zoysites demoner. De tar skydd i en park där de sitter och pratar. Neflite inser att han har ljugit för sig själv, och de kommer överens om att gå ut och äta chokladbakelser - men anfalls av demonerna igen. Neflite blir svårt skadad och skyddar Lima med sin kropp. Zoysite tar den Svarta Kristallen. Sailorhjältinnorna besegrar demonerna, men det är för sent för Neflite. Han ber den förtvivlade Lima om ursäkt för att de inte kan gå ut trots allt, och dör i hennes armar.

25: En ny hjältinna  º

Metallia, den Stora Härskaren, vaknar till och påminner Morga att Silverkristallen har splittrats i de sju Regnbågskristallerna, dolda i sju demoner återfödda som människor. Zoysites uppdrag blir att återta dem med den Svarta Kristallen. Annie möter Mako Kino, en ny tjej som de andra på skolan undviker. Mako blir förälskad i den telekinetiske ’Magic Joe’, Zoysites första offer. I striden som bryter ut när han återfår sin demonform kommer Zoysite undan med den röda Regnbågskristallen. Sailor Moon får Månstaven som kan återställa demonerna till människor, och proklameras av Luna som gruppens ledare. Mako visar sig vara den fjärde Sailorhjältinnan - Sailor Jupiter.
• Episoden är mycket löst baserad på ’Makoto - Sailor Jupiter’, del 5 av originalmangan. Härifrån avviker sedan mangans och TV-seriens historier alltför mycket för att man skall kunna fortsätta dra paralleller mellan enskilda avsnitt.

26: Kommer Lima nånsin att le?  º

En vecka efter Neflites död har Lima fortfarande inte kommit till skolan, så Annie och Umino går och hälsar på henne, och de tre går ut tillsammans. När de passerar en kyrkogård försvinner Lima för att tala med en präst som blir Zoysites andra offer. Umino räddar Lima från Demonprästen, och hon återfår sin livslust. De andra tjejerna är oense om Annie verkligen passar till ledare. Maskerade Rosen tappar en stjärnformad medaljong med en speldosa i, som Sailor Moon hittar. Han tar den oranga Regnbågskristallen och får tillbaka lite av sina minnen. Man ser nu hans dröm tydligare. Limas och Uminos förhållande börjar gry.

27: Amis förälskelse  º

En ny kille vid namn Ryo som har börjat i Amis klass får bättre betyg än hon. Egentligen klarar han alla prov för att han kan se in i framtiden. En romans utvecklas mellan de två, men Ryo försöker hålla sig borta från henne. Han vet att han är den återfödda demonen Bamboo och har visioner där han ser sig själv döda Sailor Mercury. Han ber henne att döda honom. Zoysite förvandlar honom, men han kämpar emot och Mercury får tag på den gula Regnbågskristallen. Nu finns det kristaller på tre håll, och alla inblandade vill ha de andras. Ryo lämnar Tokyo och får ett foto av Ami.

28: Vem är den Maskerade Rosen?  º

Annie är deppad över att de inte vet om Maskerade Rosen är en vän eller fiende. Lima och Umino tar henne till en romantisk utställning av konstnären Yumeni som aldrig visar sig offentligt. Både Annie och Mamoru får déja vu av hennes målningar. Hon upplever samma sak när hon råkar möta dem, och övertalar dem att sitta modell åt henne. Yumeni är Zoysites nästa offer. Under striden mot demonen Vina upptäcker Sailor Moon att Rosen vet något om en prinsessa. Han bekräftar att han är deras fiende vad kristallerna anbelangar. Zoysite tar den gröna Regnbågskristallen. Yumeni ställer senare ut ett självporträtt, och den romantiska tavla hon målat av Annie och Mamoru.

29: Kärlek och svartsjuka

Mako kommer över till Motoki för att laga middag åt honom. Hon upptäcker då att han har en flickvän, en jämnårig tjej vid namn Reika. Motoki säger till Mamoru att Annie och Mako är söta men för unga för hans smak. Reika överväger ett erbjudande att plugga arkeologi i Afrika i ett år, men slits mellan studierna och sina känslor för Motoki. Till sist bestämmer hon sig för att åka. Hennes avskedsmöte med Motoki avbryts av Zoysite, då Reika egentligen är demonen Technilon. Zoysite kommer undan med den blå Regnbågskristallen och Reika avreser slutligen till Afrika.

30: Har Rais farfar blivit galen?

Zoysite kommer till Hikawatemplet och anfaller Rais farfar, som är en av de sju demonerna. Hon tvingas ge sig av utan hans kristall men attacken får honom ur balans. En luffare vid namn Yushi blir förälskad i Rai och tar plats som lärling i templet. Rai måste frustrerad åse hur hennes förvirrade farfar kör hårt med Yushi och utsätter honom för practical jokes. Zoysite återvänder och får tag på den indigoblå Regnbågskristallen. När farfar blir en demon försöker Yushi försvara Rai mot den. Sailor Moon griper in och Yushi får senare en puss på kinden av Rai, till Annies förtjusning.

31: Lunas värsta dag

När Luna jagas av ett gäng strykarkatter får hon en beskyddare i form av en fet hankatt vid namn Butler. Hans matte är en liten flicka som Zoysite ger sig efter, bara för att upptäcka att bäraren av den sista kristallen, den sjunde och starkaste demonen, inte är flickan utan Butler själv. Zoysite får tag på den violetta Regnbågskristallen efter en lång jakt genom Tokyos kloaker, men Maskerade Rosen stjäl den från henne. Rai försöker förgäves ordna en träff med Mamoru, och missar även en chans till en träff med Yushi. Sailor V-spelet finns nu i en version för PC.

32: Den Maskerade Umino-Rosen

Luna berättar för tjejerna om Månens Kungarike, som hon och prinsessan kommer ifrån. Umino klär ut sig till "Maskerade Umino-Rosen" för att imponera på Lima. Zoysite förändrar den Svarta Kristallen så att den kan förvandla människor till demoner. Under ett besök på en show blir en kille som föreställer barnhjälten Red en demon, och Umino-Rosen försöker försvara Lima mot den. Zoysite tvingar till sig den gula Regnbågskristallen från Sailor Moon; nu har det Mörka Kungariket fem och Maskerade Rosen de andra två. Han säger att om han får tag på dem kommer han att behålla dem. Annie vet inte längre vad hon ska tro om honom. Umino och Lima blir ihop.

33: Den femte Månhjältinnan

Zoysite klär ut sig till Sailor Moon i en plan för att locka fram Maskerade Rosen. Sailorhjältinnorna möter Kunta för första gången och fångas i en krympande sfär av svart kraft medan Maskerade Rosen går i fiendens fälla och blir skadad, men räddas av en mystisk flicka. Hans mask faller av; drottning Morga ser hans ansikte och känner igen honom, och beordrar Zoysite och Kunta att retirera. Den mystiska flickan räddar sedan Sailorhjältinnorna och visar sig vara Sailor V, alias Sailor Venus. Artemis introduceras.
• Avsnittet är den första delen i en sammanhängande historia som fortsätter i episod 34 och 35.

34: Den heliga Silverkristallen

Zoysite utmanar Mamoru på en duell om Regnbågskristallerna i Starlight Tower. Annie får se Mamoru på väg till tornet och följer efter. Arianne Aino (Sailor Venus) och Artemis underrättar de andra som också beger sig dit. Zoysite och Kunta lurar Mamoru och tar hans kristaller. Mamoru berättar för Annie om sin bakgrund. De fångas i en dödsfälla och Annie tvingas förvandla sig till Sailor Moon inför Mamoru. Han väljer då att också förvandla sig så att hon ser det. Zoysite försöker döda Sailor Moon men hon räddas av Maskerade Rosen som själv blir dödligt skadad. När Sailor Moon gråtande håller honom i sina armar drar hennes tår till sig Regnbågskristallerna, de smälter samman till Silverkristallen och hon förvandlas till Månprinsessan.

35: Minnen

Prinsessan Serenity känner igen Maskerade Rosen som prins Endymion och minns lite av Silvrets Årtusende innan hon blir Sailor Moon igen. Kunta försvinner tillbaka till drottning Morga, och tar med sig både Zoysite och Maskerade Rosen. Morga dödar Zoysite för att hon försökte mörda Rosen. Artemis berättar för Sailorhjältinnorna att de är återfödda krigare från Månens Kungarike; det utplånades i ett krig mot en ond makt på jorden som nu har återkommit. Sailor Moon vägrar acceptera att hon är prinsessan och vill inte slåss mer. Kunta återvänder för att hämnas Zoysite. Han nedkämpar de andra, men Sailor Moon lyckas driva bort honom med Silverkristallen. Hon bestämmer sig för att fortsätta kampen för att återfinna Mamoru.

36: Är den Maskerade Rosen ond?

Annie har haft mardrömmar och varit deppad sedan Rosen försvann. Kunta hittar ett hårstrå från Sailor Moon. Han gör frisörskan Kariko Tokoyama till en demon, och hon lockar tjejer till en ny frisersalong där hårtorkarna avläser deras DNA. Annie och Arianne går i fällan. När Sailor Moon slåss mot demonen Braid dyker Maskerade Rosen upp. Hon blir överlycklig, men hans rosor är svarta; han har fyllts av drottning Morgas kraft. Han säger att han är Endymion av det Mörka Kungariket och försöker ta Silverkristallen, till hennes och Sailor Mars’ förtvivlan. Annie säger att hon ska rädda honom med sin kärlek.

37: Vett och etikett

Drottning Morga vill att Endymion ska underordna sig Kunta, men han vägrar. Annie och de andra tar sig in på den engelska Rosengrevinnans prinsess-seminarium där tjejer lär sig att uppföra sig kultiverat. Seminariet är en plan av Kunta för att locka fram Sailor Moon. Grevinnan blir demonen Yoma och förvandlar Ami och Mako till vaxstatyer. När Sailor Moon, Mars och Venus slåss mot demonen anländer både Rosen och Kunta, men de börjar gräla inbördes. Annie beslutar sig för att bli en modern prinsessa istället. Luna upptäcker nu att rösten i Sailor V-spelet är Artemis.

38: Skidsemester

I en skidort i bergen hålls en årlig slalomtävling där man korar Fröken Månprinsessa. Tjejerna åker dit med Yushi, vars stenrika föräldrar bor i närheten. Kunta misstänker att Sailor Moon är där och förvandlar slalomåkerskan Saeko Yamamoto till en demon. Annie och Rai fångas i en kanjon där demonen anfaller dem. Rosen dyker upp och går ivägen för den. Sailor Mars försöker förgäves få honom att minnas sin kärlek till Sailor Moon. Yushi försöker rädda Rai men blir utslagen. Han får en puss av henne innan han vaknar. Rai medger nu att hon har gett upp Mamoru för sin egen del.

39: Isdrottningen

Konståkning var den mest populära sporten i Månens Kungarike. Kunta minns det, och förvandlar OS-medaljörerna Jane och Misha till demoner. De lockar tjejer till en ishall där en dator jämför deras fysik med Sailorhjältinnornas. Annie är usel på skridskor men Mako är lysande. Hon blir förälskad i Misha som fascineras av hennes åkning. Jane blir våldsamt svartsjuk och anfaller henne. Maskerade Rosen kommer dit under striden. Kunta försöker frysa ner dem alla men stoppas av Rosen. Sailor Moon gör här en förvandlings-variant; hon fäller ut skridskoblad från sina stövlar.
• Episodnumret anges felaktigt som 40 i introduktionen.

40: Den onda anden

Familjen Tsukino åker på helgutflykt till en varm källa, där en lokal legend talar om en svartsjuk flicka som besattes av en ond ande och fjättrades i en sjö. Kunta uppfattar energi från sjön, och Endymion skickas dit för att undersöka. Annie möter Mamoru, men han känner varken igen henne eller sitt eget namn. Han släpper ut anden som löper amok och anfaller Annies familj. Maskerade Rosen och Sailorhjältinnorna besegrar den och flickans ande uppstiger till himlen. Kunta misstänker att Endymion anar att hans minnen har raderats, men drottning Morga vägrar tro det. Det framgår att Annies pappa inte gillar att Annie träffar pojkar, medan hennes mamma uppmuntrar det.

41: Den onda sjön

Endymion låter den Svarta Kristallen absorbera Regnbågskristallernas tidigare bärare; med alla sju kan de smältas samman till en enda, oslagbar superdemon. Ryo återvänder till Tokyo. Ami hävdar att en Sailorhjältinna inte har tid med romanser, men inser sedan att hon bara är rädd för att följa sina känslor. Ryo och Sailor Mercury möter Endymion på ett stängt nöjesfält, där Ryo absorberas. Mercury kämpar ensam mot Endymion, lyckas krossa den Svarta Kristallen och befriar bärarna. Sailor Moon renar Mamoru från svart kraft, men drottning Morga återtar honom och börjar fylla honom med kraft direkt från Metallia. Ryo och Ami blir till synes ihop.
• Episodens svenska titel har inget samband med handlingen.

42: Hjärta och smärta

Kunta förvandlar Katarina, en engelsk Interpolagent med kopplingar till Sailor V. Hon kommer till Tokyo men lyckas inte snärja Arianne, så hon börjar jaga henne i demonform. När Arianne bodde i London ett halvår tidigare var hon kär i en kille vid namn Alan och arbetade med Katarina som Sailor V, men upptäckte att Alan och Katarina älskade varandra. Sailor Venus är ännu förkrossad över det men anser att hennes vänner var ämnade för varandra. Katarina renas och återvänder till England. Tjejerna börjar här använda Sailor V-spelet som en dator för att lokalisera det Mörka Kungariket. Solen börjar sakta täckas av solfläckar; ett tecken på att Metallia är nära att vakna.

43: En mot alla, alla mot en

Sailorhjältinnorna låtsas slåss inbördes för att lura det Mörka Kungariket att ta emot Sailor Moon. Kunta förvandlar fotografen Nana Asahina på skandaltidningen Veckans Sensation, som spionerar på tjejerna som demonen Bandana. Sailor Moon möter Kunta och Bandana i en park och låtsas gå med på att ge dem Silverkristallen mot att hon får möta Endymion. De andra tjejerna ser på från ett buskage. Kunta inser fällan och låter Bandana anfalla Sailor Moon. Annie har gett Månstaven till Sailor Mars, men hon tål inte se Sailor Moon plågas och går till attack. Planen misslyckas.

44: Månrikets undergång

Arianne och Artemis hittar en portal till det Mörka Kungariket i ett kafé. Alla beger sig ner i tunneln där katterna blir separerade i en sidogång och finner det Mörka Kungarikets bas på Nordpolen. Sailorhjältinnorna stoppas av Kunta som försöker skicka ut dem i ett interdimensionellt kaos, men Silverkristallen leder dem till månen där de möter drottning Selenes ande. Huvuddelen av avsnittet är en flashback då tjejerna minns hur Månens Kungarike gick under och drottningen skickade de stupades själar till jorden för att återfödas. De förs tillbaka till striden mot Kunta, han träffas av sitt eget vapen och dör. Tjejerna återvänder tillfälligt till Tokyo med de skadade katterna. Man får nu veta att den som använder Silverkristallens fulla kraft, dör.
• Avsnittet är den första delen i en sammanhängande historia som fortsätter i episod 45 och 46.

45: Sailor Moon och döden

Solfläckarna täcker nästan solen, TV rapporterar om en våg av naturkatastrofer. Sailorhjältinnorna teleporterar sig till Nordpolen och börjar gå mot det Mörka Kungariket. Drottning Morga skickar ut fem exceptionella demoner, DD-tjejerna, för att stoppa dem. Sailor Jupiter stupar i den första striden. Sailor Moon får panik och vill ge upp, men snart dör även Mercury och Venus, och till sist även Mars, för att prinsessan skall kunna fortsätta. Deras andar visar sig för den djupt chockade Sailor Moon och tröstar henne. Hon får nytt mod och beger sig vidare ensam. Samtidigt vaknar Endymion upp, och är nu helt fylld av svart kraft.

46: Den slutliga uppgörelsen

Sailor Moon når fram till det Mörka Kungariket, förs in till tronsalen och möter drottning Morga. Endymion försöker döda henne. Efter en utdragen kamp lyckas hon få hans minnen att återvända. Morga försöker då döda dem båda. Endymion skyddar Sailor Moon men blir själv träffad och dör i hennes armar. Drottning Metallia vaknar upp och absorberar Morga. Det Mörka Kungariket raseras och en gigantisk Metallia/Morga kommer ut. Sailor Moon blir Serenity och tar strid mot henne med Silverkristallen. De andra Sailorhjältinnornas andar hjälper prinsessan och de förgör Metallia/Morga tillsammans. Sailor Moon dör, med en tanke att hon vill ha sitt gamla vanliga liv tillbaka, och Silverkristallens ljus fyller Nordpolen.  Annie Tsukino vaknar i sin säng. Alla lever igen och allt är precis som förr; bara katterna minns att tjejerna har varit Sailorhjältinnor.


Till ’Sailor Moon: Översikt’
Tillbaka till ’Sammanfattning’

Tillbaka till huvudsidan