Sailor Moon-forumet
http://sailormoon.se/forum/

Svenska dubben
http://sailormoon.se/forum/viewtopic.php?f=4&t=49
Sida 1 av 1

Författare:  Rosen [ tis 11 jun 2019, 15:24 ]
Inläggsrubrik:  Svenska dubben

Hej!

Har blivit tillfrågad så jag behöver uppdatera mig -- avsnitt med de gamla svenska rösterna finns inte att uppbringa någonstans längre, eller? För ett antal år sedan var det någon som lade upp ett gäng svenska avsnitt på YouTube, men de verkar ha försvunnit sedan dess.

Jag har DVD:er kopierade från VHS (med tillhörande bildkvalitet), men de tar några helkvällar att kopiera upp åt andra så det vore praktiskt om det fanns något annat sätt.

Författare:  Mikel [ tis 11 jun 2019, 17:48 ]
Inläggsrubrik:  Re: Svenska dubben

Kul att se dig skriva här, Åke!

Som svar på din fråga så finns det ännu i detta nu en aktiv torrent ute (”Sailor Moon - Hela Serien På Svenska”) med alla sända svenska avsnitt. Dyker fortfarande upp relativt snabbt om man söker runt efter den. Det var ett gäng från Sailorsweden.net som skapade den omkring 2012/13 och där har de tagit ljudet från inspelade vhs-band och sen synkat det med bild från nån utländsk dvd. Detaljer som t.ex. dubb-credits:en och logotyper och sånt i början är inte 100% korrekt som följd. Om allt är helt perfekt synkat eller om ljud hamnar smått i otakt (utöver vad som var osynkat i de faktiska sändningarna) det vågar jag inte svara på. På det hela taget så är deras ”restaurering” av dubben ett bra sätt att se den på idag med både rätt hygglig bild och ljud.

Om du kan tänka dig att göra kopior av dvd:erna (eller videobanden för all del) och skicka dem så hade jag som inte äger en komplett samling inspelningar varit väldigt intresserad! Skulle vara till nytta om man hade en så oförändrad inspelning av avsnitten som möjligt, om än med sämre bildkvalitet, så man kan försäkra sig om hur saker och ting faktiskt lät och såg ut under tv-sändningarna.

Författare:  Rosen [ ons 12 jun 2019, 00:29 ]
Inläggsrubrik:  Re: Svenska dubben

Ah, utmärkt!

Citat:
Det var ett gäng från Sailorsweden.net som skapade den omkring 2012/13 och där har de tagit ljudet från inspelade vhs-band och sen synkat det med bild från nån utländsk dvd.
Just det, det är de som jag minns från YouTube.

Citat:
Om du kan tänka dig att göra kopior av dvd:erna (eller videobanden för all del) och skicka dem så hade jag som inte äger en komplett samling inspelningar varit väldigt intresserad!
Kan försöka... Jag har gjort det åt folk förut men det är lite tidsödande att kopiera dem, och jag har småbarn hemma numera vilket automatiskt gör alla sådana projekt mycket bökigare.
Killen som hade satt ihop dem (med DVD-menyer och allt) sålde dem från sin hemsida men plockade ner den för några sedan.

Författare:  Mikel [ ons 12 jun 2019, 20:37 ]
Inläggsrubrik:  Re: Svenska dubben

Hade varit uppskattat som sagt men känn dig inte tvingad till att göra det. Skicka mig ett pm om saken när du känner att du har tid i så fall!

Författare:  lord_zubat [ fre 14 jun 2019, 18:03 ]
Inläggsrubrik:  Re: Svenska dubben

Citat:
Kan försöka... Jag har gjort det åt folk förut men det är lite tidsödande att kopiera dem, och jag har småbarn hemma numera vilket automatiskt gör alla sådana projekt mycket bökigare.
Jag förstår precis vad du menar. En annan fick precis en vildvuxen gräsmatta att röja i, innan man har ungarna fulla med tretusen fästingar...

Har själv dålig koll på vad det finns upplagt (om något) på Youtube, Dailymotion eller Torrent öht. Upplever att saker på Torrentfronten har bantats ner oerhört de senaste åren. Tycker många sidor försvinner år efter år, antingen för att FBI är på deras servrar eller Antipiratbyrån.

Sen kan man ju diskutera i tid och evighet det där med att dela saker. Finns ju serier och filmer och material som någon sitter på rättigheter till (antar jag) men som är out of print, eller inte säljs till Svensk marknad, eller vars mastrar inte finns kvar, eller som man helt enkelt inte ger ut bara för att (?). Kan ju anse att det är av vikt för bevaring av historiskt kulturellt viktigt material att kunna dela på det sättet just. Problemet är väl att antipiratjägarna ser väl allt torrentmaterial som aj-aj och gör allt för att förinta delningsmöjligheterna.

Rätta mig gärna om jag har fel.

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC+02:00 Europe/Stockholm
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/