Sailor Moon-forumet
http://sailormoon.se/forum/

Svensk Sailor Moon tidningen
http://sailormoon.se/forum/viewtopic.php?f=4&t=37
Sida 1 av 1

Författare:  Nutte [ lör 15 sep 2018, 16:45 ]
Inläggsrubrik:  Svensk Sailor Moon tidningen

Vet någon varför den svenska Sailor Moon serietidningen som startade 2000 lades ned? Jag funderar ofta på detta, och på om de har några planer på att starta den igen? Jag har det absolut sista numret av Sailor Moon, men där står ingen anledning till varför de lägger ner tidningen.

Författare:  Mikel [ lör 15 sep 2018, 23:29 ]
Inläggsrubrik:  Re: Svensk Sailor Moon tidningen

Först av allt, varmt välkommen till Sailor Moon-forumet Nutte! Se gärna till att skriva en presentationstråd här om du känner för det. :-)

Det enda man får i sista numret är ett kort avskedsmeddelande från redaktionen med de trösterika orden ”Annie får nog tillbaka Mamoru igen”. Egentligen är det avsnittet (61) som numret behandlar nog bland det sämsta tänkbara att sluta på.

Huvudsakliga skälet till varför tidningen lades ner 2001 lär ha varit att TV4 planerade sluta sända tv-serien det året. De sista numren verkar av allt att döma också ha sålt sämre men det är inget som vi vet säkert. Sailor Moon skulle så småningom fångas upp igen av Kanal 5 men vid tiden som nummer 8/01 utkom så var det nog inga på Egmont som visste det. Varför man sen inte valde att ge ut tidningen igen kan ha att göra med de tidigare försäljningssiffrorna eller att rättigheterna vid det laget hade slunkit ur deras händer.

När Semic hade den första serietidningen i Sverige så körde de på med utgivningen en bra bit in i -97 trots att tv-serien (då) hade slutat visas. Det visade sig att tidningen var svårsåld på egen hand och kanske var det därför Egmont senare gjorde som de gjorde.

Inget Sailor Moon-fan som jag hitintills känner till har jobbat eller känt någon som jobbat på Egmont så vi kan bara lägga pussel med det lilla som är känt.

Författare:  Nutte [ mån 17 sep 2018, 20:28 ]
Inläggsrubrik:  Re: Svensk Sailor Moon tidningen

Tack för svar.

En sak till jag funderar över, varför kunde man inte prenumerera på Sailor Moon serietidningen? Jag väntade ett tag, i början (jag tänkte om tidningen var för ny) men ingen lapp för att prenumerera på tidningen dök någonsin upp i tidningen, varför? Alla andra serietidningar kunde/kan man prenumerera på, ex Kalle Anka, Musse Pigg, men inte Sailor Moon.

Författare:  Mikel [ mån 17 sep 2018, 23:02 ]
Inläggsrubrik:  Re: Svensk Sailor Moon tidningen

Det är en bra fråga! Mycket riktigt så följde det aldrig med några såna lappar med Egmonts tidningar. Däremot vet jag en som inledde e-postkontakt med Egmont om detta och som fick som svar att denne skulle ringa upp kundservice för en prenumeration. Om det i slutändan verkligen gick att prenumerera framgick sen aldrig. Jag läste från någon annan som försökte men som istället fick svaret att det inte alls gick att prenumerera på SM-tidningen. Troligtvis gick det alltså inte.

Vad det gäller den första serietidningen av Semic så följde det faktiskt med små prenumerationslappar med två av numren. Det gick också att kontakta förlaget och beställa en prenumeration på det sättet. Då var det årliga prenumerationer med tolv tidningar om året som gällde (som den aldrig kom upp i tyvärr).

Jag hade aldrig själv en prenumeration på någon av tidningarna så allt det här är vad jag har läst mig till eller fått berättat för mig.

EDIT:
Citat:
Varför man sen inte valde att ge ut tidningen igen kan ha att göra med de tidigare försäljningssiffrorna eller att rättigheterna vid det laget hade slunkit ur deras händer.
Man ska komma ihåg också att TV4 tillhörde ”gratiskanalerna” medan Kanal 5 inte gjorde det. Sånt spelade stor roll förr.

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC+02:00 Europe/Stockholm
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/